Έκθεση ζωγραφικής του Καστοριανού Τριαντάφυλλου Αλεξίου στη Σίφνο (βιογραφικό)

Άνοιξε της Τετάρτη και θα λειτουργεί ως τις 28 Ιουλίου η έκθεση ζωγραφικής του Τριαντάφυλλου Αλεξίου & του Γιώργου Αγγελίδη στη Σίφνο. Στο κτήριο του πρώην Δημοτικού Σχολείου στον Αρτεμώνα, καθημερινά 19:00 – 24:00. Με την υποστήριξη του Δήμου Σίφνου
Ο ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΑΛΕΞΙΟΥ γεννήθηκε στην Καστοριά το 1984. Από τα 15 άρχισε να ασχολείται με το graffiti. Μετά το Λύκειο έφυγε για σπουδές στη Θεσσαλονίκη, όπου και σπούδασε αρχιτεκτονική στο ΑΠΘ. Ταυτόχρονα με τις σπουδές καταπιάστηκε με διάφορες εικαστικές τέχνες, όπως ζωγραφική, φωτογραφία, κεραμική, σκηνικά για θέατρο, βίντεο, animation κ.α. Από το 2011 ως το 2016 δούλευε ως φωτογράφος σε συνεταιρισμό φωτογράφων στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα αναλάμβανε δουλειές που σχετίζονται με τη ζωγραφική (ενδεικτικά: τοιχογραφίες στον προαύλιο χώρο των φυλακών Δομοκού με τη ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ). Με το Γιώργο Αγγελίδη γνωρίστηκαν το 2016 στα μαθήματα ζωγραφικής που παρέδιδε ο δεύτερος, ανοιχτά και δωρεάν σε χώρο στη Θεσσαλονίκη.

Ο ΓΙΏΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΊΔΗΣ γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1970. Σπούδασε διαφήμιση και μετά ζωγραφική στη Σχολή καλών Τεχνών του ΑΠΘ. Το 1997 ανέλαβε πρόγραμμα της πολιτιστικής πρωτεύουσας “εκμάθηση κόμιξ”. Το 2000 εικονογράφησε τα εθνικά βιβλία του γυμνασίου “η γλώσσα μου”. Έκανε πολλές εκθέσεις στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα. Το 2014 εξέθεσε στο χώρο του Παγκόσμιου Φιλοσοφικού Συνεδρίου στη Φιλοσοφική Αθηνών. Τότε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου νομπελίστας Stainer παρέλαβε έργο του για την πινακοθήκη του Κογκρέσου. Διδάσκει ζωγραφική στη Θεσσαλονίκη (Site: __angelidis.us).

koinignomi.gr

 

 

shares