Ελλάδα

ΔΕΗ: Η έκπτωση συνέπειας 15% δεν πρόκειται να καταργηθεί

Η έκπτωση συνέπειας 15%, η οποία σύμφωνα με σχετική έρευνα επιδοκιμάζεται από το 82% και πλέον των πελατών, δεν πρόκειται ούτε να καταργηθεί ούτε να μειωθεί, επισημαίνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης σε συνέντευξη που δημοσιεύεται στο «Βήμα».

«Είναι θέμα αρχής ενταγμένης στο σύστημα αξιών της ΔΕΗ η επιβράβευση των συνεπών πελατών, οι οποίοι, σε αντίθεση με άλλους, συντηρούν την ευρωστία της Επιχείρησης και δικαιολογημένα, χωρίς την έκπτωση, θα διακατέχονται από το αίσθημα της αδικίας», προσθέτει ο κ. Παναγιωτάκης.

Σε ερώτηση δε για αυξήσεις στα τιμολόγια, ο επικεφαλής της επιχείρησης τονίζει τα εξής: «Η σημερινή Διοίκηση της ΔΕΗ, η οποία είναι και αρμόδια για την τιμολογιακή πολιτική, δεν υιοθετεί αυτήν την άποψη, λαμβάνοντας υπόψη και τις συνθήκες της αγοράς. Βεβαίως προκύπτουν ως γνωστόν επιβαρύνσεις από εξωγενείς παράγοντες, όπως η ραγδαία αύξηση των δικαιωμάτων CO2 ή η κάλυψη των ελλειμμάτων του Ειδικού Λογαριασμού των ΑΠΕ (ΕΛΑΠΕ), μη ελεγχόμενου από την Επιχείρηση, οι οποίοι και συνεκτιμώνται. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το 2016 μέχρι και το 2018 (εκτίμηση) η ΔΕΗ επιβαρύνθηκε με πλέον του 1 δισ. από εξωγενείς παράγοντες (ΕΛΑΠΕ, ΝΟΜΕ, ενεργειακή κρίση 2017 κ.λπ.)».

ΑΠΕ

Back to top button