Καστοριά

Εκ των υστέρων θα αρχίσουν να αναρωτιούνται όλοι το πώς και το γιατί (του Λεωνίδα Εκιντζόγλου)

 

Για να καταλάβετε το είδος του προβλήματος αυτής της χώρας… 
Προχθές κοιτούσαμε στην λίμνη της Καστοριάς ένα φουσκωτό το οποίο ήταν φορτωμένο τουρίστες και τους έκανε βόλτα. Η λίμνη δεν διαθέτει λιμενικό δεν διαθέτει ειδική ναυτική αστυνομία με μπλε μαγιό, δεν διαθέτει ειδική λιμνίσια υπηρεσία νομαρχίας/ Δήμου, δεν έχει καν φορέα λίμνης… τίποτα απολύτως. Οπότε, η όποια βόλτα, με το όποιο ‘επαγγελματικό” σκάφος ήταν πέρα για πέρα παράνομη, δίχως δεύτερη συζήτηση. Οι τουρίστες ήταν όλο χαχαχαχα και χουχουχουχου και τραβούσαν φωτό εμάς στην παραλία που τους χαζεύαμε.
Κανένας τους δεν φορούσε σωσίβιο και αμφιβάλω αν όλοι τους γνώριζαν κολύμπι κιαν κανείς τους ρώτησε σχετικά πριν ανεβούν. Στο σκάφος υπήρχε μόνον ένας χειριστής κι αν αυτός πάθαινε έμφραγμα, εγκεφαλικό, σκοτοδίνη, ίκτερο, ποδάγρα, τότε το σκάφος αναγκαστικά θα τραβούσε ίσια από μόνο του μέχρι να τρακάρει σε καμιά ακτή ή σε καμιά πάπια.
Κι όπως διαπίστωσα, μετά που πήγα και το είδα δεμένο, δεν ήταν καν εξοπλισμένο με τα δέοντα ναυτικά βοηθήματα. Ούτε σωσίβια διάσωσης είχε, ούτε κουπιά, ούτε φωτοβολίδες, τίποτα απολύτως.
Φυσικά η λογική είναι και εδώ πολύ απλή, όπως πάντα. Παίρνουμε τους τουρίστες, τους κάνουμε δυο γύρους, τους λέμε δυο τρία ρομαντικά πράματα, τους ξεμπαρκάρουμε, πληρωνόμαστε κι όλα καλά. Το ενδεχόμενο να βουλιάξει η βάρκα στην μεσάδα της λίμνης και να πέσουν όλοι στο νερό, είτε ξέρουν, είτε δεν ξέρουν μπάνιο, είναι πέραν κάθε αντίληψης και συζήτησης.
Οπότε όταν συμβεί, ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ θα αρχίσουν να αναρωτιούνται όλοι το πως και το γιατί. Θα εγκαλούνται οι αρμόδιοι (οι ποιοι;) θα φωνάζει ο ειαγγελεύστετε μαρτύρους, θα γράφει ο καθείς το μακρύ και το κοντό του στο facebook και ούτω καθεξής.

 

 

 

 

 

Back to top button