Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Π. Κεπαπτσόγλου: Επαγρύπνηση για την ποιότητα των υδάτων

“Δεν πρόκειται για σημειακή μόλυνση αλλά για πολυσημειακή, η οποία έρχεται από το παρελθόν έχοντας φτάσει σε κορεσμό ύστερα από ένα μικρό και τυχαίο σεισμικό γεγονός που επηρέασε τον υδροφορέα”

Δεν πρέπει να είναι κανείς καθησυχαστικός αλλά και εφησυχασμένος εφόσον δεν υπάρχουν τα αποτελέσματα των αναλύσεων από την ευρύτερη περιοχή ώστε να διαπιστωθεί σε υδρογεωλογικούς χάρτες σε ποιο σημείο και σε ποιο βαθμό υπάρχει επιμόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής, ο οποίος δεν μπορεί να συμπίπτει με τα διοικητικά όρια των δήμων.

Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι στην περιοχή του Άργους Ορεστικού δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τον πόσιμο νερό καθώς υπάρχει διαφορετικός υδρευτικός φορέας σε σχέση με το Δισπηλιό.

Ο κ. Κεπαπτσόγλου υπογράμμισε απαντώντας σε σχετική ερώτηση ότι δεν πρόκειται για σημειακή μόλυνση αλλά για πολυσημειακή, η οποία έρχεται από το παρελθόν έχοντας φτάσει σε κορεσμό ύστερα από ένα μικρό και τυχαίο σεισμικό γεγονός που επηρέασε τον υδροφορέα.

Ζήτησε από την πλευρά του, να συμβάλουν όλοι στην τάχιστη επίλυση του προβλήματος με τον Δήμο του Άργους Ορεστικού να έχει αναλάβει ήδη την πρωτοβουλία για δωρεάν αναλύσεις νερού στις γεωτρήσεις που βρίσκονται στα διοικητικά του όρια, ώστε να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα για την ασφάλεια των υδάτων με τα οποία αρδεύεται η περιοχή αλλά και να συλλεχθούν από την άλλη τα απαραίτητα στοιχεία για το μέγεθος ενδεχομένως του θέματος που προέκυψε.

ΕΡΤ Κοζάνης Σύνταξη Κώστας Δαβάνης

ert.gr

 

Back to top button