Στα ημιτελικά του παγκοσμίου πέρασαν Στεργιάκας και Εμμανουηλίδου 

Τέσσερα ακόμα πληρώματα σφράγισαν την παρουσία τους στα ημιτελικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος κωπηλασίας κάτω των 23 ετών κατά την 2ημέρα της διοργάνωσης που διεξάγεται στην λίμνη Μάλτα του Πόζναν στη Πολωνία. Έτσι από τα 10 πληρώματα το ένα έχει περάσει ήδη στον τελικό (δίκωπος άνευ ελ βαρών αγοριών) τα πέντε έχουν περάσει στα ημιτελικά και τα άλλα τέσσερα διεκδικούν κι αυτά την παρουσία της στα ημιτελικά και τελικά του παγκοσμίου.

Πιο αναλυτικά:

Βελτιωμένοι σε σχέση με τον προκριματικό εμφανίστηκαν στον επαναληπτικό της δικώπου άνευ των αγοριών οι Στέφανος Ντούσκος και Σπύρος Καλέντζης οι οποίοι πήραν την πρώτη θέση με 6:59.31 και σφράγισαν το εισιτήριο για τον ημιτελικό

Απευθείας στον ημιτελικό προκρίθηκε και το διπλό σκιφ των κοριτσιών με τις Σοφία Ασουμανάκη και Αννέτα Κυρίδου. Τα δυο κορίτσια πήραν την πρώτη θέση στη προκριματική σειρά που μετείχαν με χρόνο 7:24.90.

Στα 12 καλύτερα πληρώματα πέρασε και το αντίστοιχο πλήρωμα των αγοριών . οι Χρήστος Στεργιάκας και Ιωάννης Καλανδαρίδηςτερμάτισαν 2οι στη σειρά που αγωνίστηκαν με χρόνο 6:38.29.

Εξαιρετική η παρουσία και του διπλού σκιφ ελ βαρών των κοριτσιών με τις Αναστασία Βόντου και Θωμαϊδα Εμμανουηλίδου να προκρίνονται για τον ημιτελικό τερματίζοντας στην 2ηθέση του προκριματικού 7:27.67 . Αντίθετα το αντίστοιχο πλήρωμα των αγοριών με τους Αριστείδη Γραμμενιάτη και Χαράλαμπο Ντινενήθα χρειαστεί να αγωνιστεί και στον επαναληπτικό αφού τερμάτισε στην 3ηθέση (στα ημιτελικά περνούσε μόνο ο πρώτος ) με 6:49.25

Στο επαναληπτικό της τετρακώπου άνευ θα έχουν μια ακόμη ευκαιρία να διεκδικήσουν την πρόκριση οιΔ.Τσαμοπούλου-Ι.Μπιτζιλέου-Μ.Γεωργούδη-Α. Αγγελοπούλου που τερμάτισαν στην 5ηθέση του προκριματικού με 7:14.84. Και  η Μαρία Πέργουλη θα αγωνιστεί στον επαναληπτικό του σκιφ ελ βαρών μετά την 4ηθέση που κατέλαβε στα προκριματικά με χρόνο 8:31.84.

 

kopilasia.gr

shares