Κόσμος

Η μυστηριώδης Έλενα Φεράντε

Ποια είναι η Έλενα Φεράντε;
Ακόμη και ο Σαβέριο Κοστάντζο, ο οποίος ανέλαβε τη σκηνοθεσία της τηλεοπτικής μεταφοράς του πρώτου βιβλίου της σειράς “Τετραλογία της Νάπολης” δεν έχει γνωρίσει τη λογοτέχνη που υπογράφει με το ψευδώνυμο Έλενα Φεράντε.

Η τηλεοπτική σειρά παραγωγής του HBO και της RAI θα κάνει πρεμιέρα το ερχόμενο φθινόπωρο.
«Ανταλλάσσουμε email» δήλωσε ο Ιταλός σκηνοθέτης Σαβέριο Κοστάντζο σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου του HBO στην Ένωση Τηλεοπτικών Κριτικών στο Μπέβερλι Χιλς. “Δεν ξέρω ποια είναι και δεν θέλω να μάθω … είναι, κατά τη γνώμη μου, πολύ καλή σεναριογράφος … Στέλνω email στον εκδότη. Ο εκδότης το στέλνει σε εκείνη και στη συνέχεια πίσω σε μένα. Και έπειτα έχουμε τόνους χαρτιού”.

“Νομίζω ότι είναι ένα από τα πιο καλά φυλαγμένα μυστικά στην ιστορία της Ιταλίας”, πρόσθεσε ο Λορέντζο Μιέλι, ένας από τους παραγωγούς της σειράς σύμφωνα με δημοσίευμα του Vulture. “Στο τέλος της ημέρας, κανείς δεν νοιάζεται γιατί γνωρίζουμε ότι [το μυστικό της ταυτότητάς της] είναι πολύ σημαντικό για εκείνη” συμπλήρωσε.

Η τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου «Η Υπέροχη Φίλη Μου» θα είναι υποτιτλισμένη. Επειδή η Φεράντε έγραψε τα μυθιστορήματά της στα ιταλικά, ο Κοστάντζο είπε ότι θα ήταν “αδύνατο” να γυρίσει τη σειρά στα αγγλικά. Πρόσθεσε ότι το HBO ήταν αποφασισμένο να διατηρήσει τη ναπολιτάνικη διάλεκτο των βιβλίων με αγγλικούς υπότιτλους επειδή “η διάλεκτος είναι μέρος της δραματουργίας”.

Όχι όμως μόνο στην Αμερική: είπε ο Μιέλι εξηγώντας ότι η σειρά θα υποτιτλιστεί και στην Ιταλία, «είμαστε από τη Ρώμη και δεν καταλαβαίνουμε τη ναπολιτάνικη διάλεκτο”.

Το βιβλίο και η σειρά είναι η ιστορία φιλίας δυο κοριτσιών από τη Νάπολη της δεκαετίας του 50 και τις ακολουθεί για χρόνια έως την ενηλικίωσή τους και την σχέση τους που παραμένει ζωντανή και αληθινή όσο εκείνες μεγαλώνουν και γίνονται γυναίκες.

Η Έλενα και η Λίλα γνωρίζονται σε μια φτωχική γειτονιά της Νάπολης και συνεχίζουν τις παράλληλες ζωές τους με φόντο τις κοινωνικοπολιτικές αλλαγές της Ιταλίας από το 1950 μέχρι σήμερα.

Η Φεράντε επιμένει στη διατήρηση της ανωνυμίας, δεν έχει φωτογραφηθεί και δεν έχει συναντηθεί με δημοσιογράφο από κοντά επιμένοντας ότι τα βιβλία αφού γραφτούν δεν έχουν ανάγκη τον συγγραφέα τους.

Το πρώτο τρέιλερ της σειράς κυκλοφόρησε στις αρχές του μήνα με τη Λουντόβικα Νάστι και την Ελίζα Ντελ Τζένιο να υποδύονται τις δύο φίλες, Λίλα και Έλενα σε παιδική ηλικία. Η Μαργκερίτα Ματζούκο και Γκάια Τζιράτσε είναι οι Έλενα και η Λίλα έφηβες.

Το Μάρτιο του 2017, ανακοινώθηκε επίσημα ότι και τα τέσσερα βιβλία της Τετραλογίας της Νάπολης: Η υπέροχη φίλη μου, Το νέο όνομα, Αυτοί που φεύγουν κι αυτοί που μένουν και Η ιστορία της χαμένης κόρης θα μεταφερθούν στη μικρή οθόνη και ότι ο Σαβέριο Κοστάντζο θα σκηνοθετήσει 32 επεισόδια.

Ο πρώτος κύκλος οκτώ επεισοδίων αναμένεται να προβληθεί τον Οκτώβριο.

ΑΠΕ

Back to top button