Καστοριά

Σκουρλέτης για Έλληνες στρατιωτικούς: Αυτή η υπόθεση μας πονάει όλους

Για το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που παραμένουν έγκλειστοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης επισήμανε:

Ερ.  Η κυβέρνηση έχει χαρακτηρίσει παράνομη την κράτηση των Ελλήνων στρατιωτικών που παραμένουν φυλακισμένοι στην Αδριανούπολη, και μιλά για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Εκτιμάτε ότι υπάρχουν ακόμα διπλωματικά όπλα στα χέρια της κυβέρνησης; Με δεδομένο ότι το ζήτημα τέθηκε στο ανώτατο επίπεδο, ακούσαμε τον πρωθυπουργό να το θέτει στο ΝΑΤΟ, αλλά κα σε κάθε ευκαιρία στα ευρωπαϊκά φόρα, τελικά μπορούμε να αισιοδοξούμε για αίσια και σύντομη κατάληξη αυτής της περιπέτειας;

Απ. Αυτή η υπόθεση μας πονάει όλους και διαπιστώνει κανείς ότι η Ελλάδα αφενός, διαθέτει τα διπλωματικά όπλα τα οποία επιχειρεί και σε μεγάλο βαθμό αξιοποιεί, διεθνοποιώντας το θέμα, βάζοντας το σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς.  Ωστόσο η γειτονική μας Τουρκία είναι μια δύναμη η οποία συμπεριφέρεται με βαθιά υποτίμηση αρκετές φορές απέναντι στις διεθνείς συνθήκες και τους διεθνείς κανόνες. Αυτό κάνει δύσκολη την εκτίμηση, εκείνο που απαιτείται με τον ίδιο αποφασιστικό και ψύχραιμο τρόπο όπως έχουμε κινηθεί μέχρι τώρα να κινηθούμε έτσι ώστε το συντομότερο δυνατό να επιστρέψουν οι δύο στρατιωτικοί μας στα σπίτια τους. Πάνω σε αυτά τα θέματα δεν νομίζω ότι χωράνε άλλου είδους προσεγγίσεις, δεν προσφέρονται για εντυπωσιασμό. Εδώ χρειάζεται να ενώνουμε τις προσπάθειες μας και τις δυνάμεις για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε.

 

Back to top button