Καστοριά

Μεγάλη ευκαιρία για διάκριση και οικονομική ενίσχυση για τον Ηρακλή Πολυκάρπης – Τα πριμ του κυπέλλου

Εγκρίθηκε από την Ε.Π.Ο. το πριμ συμμετοχής στις ερασιτεχνικές ομάδες, του Κυπέλλου Ελλάδος, τα κίνητρα συμμετοχής στις Ερασιτεχνικές ομάδες.
Όπως αποφασίστηκε στο συμβούλιο της Ε.Π.Ο. εγκρίθηκε ομόφωνα η οικονομική ενίσχυση για τις ερασιτεχνικές ομάδες που θα λάβουν μέρος στο Κύπελλο Ελλάδος. Όσες από τους 53 κυπελλούχους των Ε.Π.Σ. δηλώσουν συμμετοχή θα λάβουν πριμ και το ποσό των 2.000€!

Στην συνέχεια οι ομάδες που θα περάσουν στην 2η φάση του θεσμού θα πάρουν 3.000 € και τέλος οι ομάδες που θα προκριθούν στην 3η φάση θα πάρουν το ποσό των 4.000€
Οι 16 ομάδες που θα κοντραριστούν με αυτές της Football League στην Τρίτη (3η) φάση του κυπέλλου Ελλάδος θα λάβουν συνολικά 9.000 €!
Σημειώνεται ότι από την ΕΠΣ Καστοριάς στο νέο Κύπελλο Ελλάδος θα πάρει μέρος ο Ηρακλής Πολυκάρπης που κατέκτησε πέρσι το τρόπαιο.
Μία σπουδαία κίνηση από το Δ.Σ. της Ε.Π.Ο. που σκοπό έχει αρχικά να μην υπάρχουν απώλειες στις δηλώσεις συμμετοχής αλλά και στην συνέχεια να υπάρχει ένα έξτρα κίνητρο πρόκρισης στις ομάδες.
Ωστόσο όσες ερασιτεχνικές ομάδες δηλώσουν συμμετοχή θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να καταβάλουν παράβολο 500 ευρώ στην ΕΠΟ. Αυτό σημαίνει ότι με το μπόνους των 2.000 ευρώ που θα δοθεί από την ΕΠΟ, τα ερασιτεχνικά σωματεία θα βάλουν στο ταμείο τους, μόνο και μόνο από τη δήλωση συμμετοχής στο Κύπελλο Ελλάδος, το ποσό των 1.500 ευρώ.
Με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ τροποποιείται το άρθρο 3 της προκήρυξης του Κυπέλλου Ελλάδος 2018-2019, αναφορικά με την ημερομηνία υποβολής της δήλωσης συμμετοχής. Νέα ημερομηνία ορίζεται η Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018 (αντί 31 Ιουλίου). Επίσης, η ημερομηνία υποβολής δήλωσης συμμετοχής του φιναλίστ (εφόσον δεν δηλώσει ο Κυπελλούχος της ΕΠΣ) καθορίζεται η Παρασκευή 10 Αυγούστου.
Φέτος θυμίζουμε πως όπως αποφασίστηκε δεν θα τιμωρούνται οι ομάδες που δεν θα δηλώσουν συμμετοχή, οι ποινές που θα είναι βαριές θα ισχύσουν από τη νέα σεζόν. Ενώ σε περίπτωση που κάποιος Κυπελλούχος δεν δηλώσει συμμετοχή τότε την θέση του παίρνει ο φιναλίστ.
Παράλληλα έγινε γνωστό απο την ΕΠΟ πως η κλήρωση για την Α’ φάση της διοργάνωσης θα γίνει την Δευτέρα 13 Αυγούστου στα γραφεία της ΕΠΟ.

 

 

 

Back to top button