Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού που ανέρχονται σε 40 – 50% στη Δυτ. Μακεδονία – Υπηρεσίες πρόληψης και καταστολής πυρκαγιών

Την ώρα που στη χώρα κηρύχτηκε εθνικό πένθος για την τραγωδία της Ανατολικής Αττικής και για τις φονικές πυρκαγιές που κόστισαν πολλές ανθρώπινες ζωές, οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και των δήμων της ακριτικής περιοχής, οι οποίες είναι υπεύθυνες για την πρόληψη, αλλά και για την αντιμετώπιση πυρκαγιών, πλημμυρών και άλλων ακραίων φαινομένων, έχουν μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό.

Ειδικότερα, σε επίπεδο Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας η κάλυψη του προσωπικού των τεχνικών υπηρεσιών των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων ανέρχεται μόλις στο 50% – 60%, δηλαδή παρατηρείται μεγάλη έλλειψη προσωπικού, κυρίως σε χειριστές μηχανημάτων, η οποία ανέρχεται στο 40% – 50% κατά μέσο όρο. Μάλιστα, σε ορισμένες Π.Ε. όπως σ’ αυτή των Γρεβενών, η έλλειψη είναι ακόμη μεγαλύτερη. «Οι ελλείψεις αυτές υπάρχουν γιατί αφ’ ενός δεν γίνονται προσλήψεις, αφ’ ετέρου έχουμε πολλές συνταξιοδοτήσεις προσωπικού», δήλωσε στο «e-ptolemeos» ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Μακεδονίας, Πρόδρομος Ασλανίδης, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι αντίστοιχα προβλήματα ελλείψεων παρατηρούνται και στις τεχνικές υπηρεσίες των δήμων, όπου επίσης οι συνταξιοδοτήσεις είναι αρκετές, χωρίς αναπλήρωση του προσωπικού.

Η συνέχεια στο  e-ptolemeos.gr

shares