Καστοριά

Ένα διαφορετικό Σαββατοκύριακο στην Καστοριά

Αυτό το Σαββατοκύριακο ήταν διαφορετικό από τ΄ άλλα, είχαμε μια μεγάλη παρέα.
15 κτηνίατροι από την ΕΔΚΕ (Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδας) ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και σε συνεργασία με το Δήμο ήρθαν στην Καστοριά με σκοπό να μας βοηθήσουν στη μείωση των γεννήσεων των αδέσποτων μας.
70 ζωάκια, 50 ημίαιμα σκυλάκια διαφόρων μεγεθών και 20 γατούλες στειρώθηκαν,εμβολιάστηκαν και τσιπαρίστηκαν.
Μέσα από αυτή τη διαδικασία καταφέραμε να σώσουμε και πολλά αδέσποτα ζωάκια με προβλήματα υγείας που φυσικά δε γνωρίζαμε.
Είδαμε πολλά σε αυτά τα 70 χειρουργεία, πυομήτρες, μεγάλες κύστες στις ωοθήκες, σπληνομεγαλία, ασκήτη, νεκρά έμβρυα τα οποία αφαιρέθηκαν με επιτυχία.
Είδαμε παιδάκια μαζί με τους γονείς τους να κλαίνε μέχρι να τους παραδώσουμε, στειρωμένα και υγιή πλέον τα ζωάκια που μας έφεραν.
Είδαμε ενήλικες κάθε ηλικίας να αγωνιούν μέχρι να βγούμε για να τους πούμε πως το ζωάκι είναι καλά και τότε να ξανάρχεται το χαμόγελο στα χείλη τους και να μας ευχαριστούν.
Οι λίγοι εθελοντές που ήμασταν εκεί ακούσαμε πολλά μπράβο αυτές τις δυο μέρες,ακούσαμε πολλά συγχαρητήρια γιατί λέει ξεπεράσαμε τις δυνάμεις μας.
Το μπράβο δεν αξίζει όμως σε μας.
Το μπράβο αξίζει πρώτα σ΄αυτήν την αποστολή που χωρίς να πληρώνεται ούτε ένα ευρώ κάνει αυτή την υπεράνθρωπη προσπάθεια,μετά στους 4 δικούς μας κτηνίατρους που ήρθαν για να βοηθήσουν την αποστολή και τέλος.
Σε εσάς, σε όλους εσάς που ανταποκριθήκατε στην έκκληση μας να φέρετε τα αδέσποτα της γειτονιάς σας και να τα φιλοξενήσετε όσο καιρό θα χρειαστεί να πάρουν τις αντιβιώσεις τους,χωρίς εσάς το σχέδιο θα είχε ναυαγήσει.
Το Σαββατοκύριακο αυτό τελείωσε δίνοντας μας μια πολύ μεγάλη χαρά.
18 αδεσποτάκια υιοθετήθηκαν από εσάς τους ίδιους που τα φροντίζατε στις γειτονιές μέχρι τώρα.
Ένα μεγάλο, μεγάλο ευχαριστώ σε όλους σας, σε αυτούς τους 15 καταπληκτικούς ανθρώπους και σε σας που μας αποδείξατε πως η Καστοριά έχει ψυχή, αυτή την ψυχή που ελπίζουμε κάποτε να εξαφανίσει τις φόλες.
Να είστε πάντα καλά…

 

 

 

Back to top button