ΓούναΚαστοριά

Κοσμίδης: Παραμυθολογία οι καταγγελίες του Σωματείου Γουνεργατών Καστοριάς περί επικίνδυνων ουσιών

Για «παραμυθολογία» που βλάπτει σοβαρά την παραγωγή της γούνας έκανε λόγο μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας Δημήτρης Κοσμίδης απαντώντας στις καταγγελίες του Σωματείου Γουνεργατών Καστοριάς περί επικίνδυνων ουσιών που ανιχνεύθηκαν στο νερό της Τ.Κ Δισπηλιού Καστοριάς, χημικά στοιχεία που χρησιμοποιούνται στην επεξεργασία των δερμάτων και της γούνας.

Ο κ. Κοσμίδης τόνισε με έμφαση πως όλες οι επιχειρήσεις γουνοποιίας στην περιοχή Βοΐου και της Καστοριάς τηρούν απαρέγκλιτα τους περιβαλλοντικούς όρους που προβλέπονται από την Ε.Ε, όντας φιλικές προς το περιβάλλον και ζήτησε εφόσον υπάρχουν παραβάσεις της νομοθεσίας και αυτές καταγγελθούν να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι επιχειρηματίες.

Σημείωσε πάντως πως είναι τουλάχιστον βλαπτικό για την παραγωγή της γούνας να γίνεται λόγος για μη τήρηση των περιβαλλοντικών όρων ή των όρων υγιεινής που λειτουργούν σαν βενζίνη σε φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη. Όσον αφορά το θέμα των γουνοφόρων ζώων τα γνωστά μινγκ, ο κ. Κοσμίδης, γνωρίζοντας τις επιπτώσεις που έχουν προκαλέσει στο περιβάλλον, τόνισε ότι θα κατατεθεί πρόταση από την Ομοσπονδία στην Ε.Ε για την χρηματοδότηση περισυλλογής και τον περιορισμό τους στην φύση.

ΕΡΤ Κοζάνης Σύνταξη Κώστας Δαβάνης

ert.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Σωματείο Εργατοτεχνιτών Γούνας: το νερό του Δισπηλιού φέρνει στο φως τις άθλιες υγειονομικές συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται οι εργαζόμενοι του κλάδου μας 

 

 

 

Back to top button