Ελλάδα

Κρήτη: Σοκαριστικό βίντεο με μια παρ’ ολίγον μετωπική σύγκρουση

Ένα σοκαριστικό βίντεο που καταγράφει πώς – στην κυριολεξία στο ”παρά πέντε΄΄-αποφεύχθηκε μια μετωπική σύγκρουση στο οδικό δίκτυο της Κρήτης, ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Facebook ο Πρόεδρος του Εθελοντικού Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Γιάννης Λιονάκης.

Στο διάρκειας μόλις 7 δευτερολέπτων βίντεο διακρίνεται το λευκό ΙΧ αυτοκίνητο που έχει εισέλθει σε στροφή στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και την τελευταία στιγμή ο οδηγός με έναν απότομο ελιγμό αποφεύγει τη μετωπική σύγκρουση με το όχημα που κινείται κανονικά στην πορεία του.

Μάλιστα, ο ελιγμός είναι τόσο απότομος που δημιουργεί την εντύπωση ότι ο οδηγός του λευκού αυτοκινήτου δεν αντιλαμβανόταν μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο τί συνέβαινε.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στα σχόλια των χρηστών κάτω από το βίντεο το περιστατικό συνέβη στην περιοχή της Σητείας και αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι ο κυριότερος παράγοντας πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων στην Κρήτη είναι η προβληματική και ανεύθυνη οδηγική μας συμπεριφορά.

Στο σχόλιο του ο ίδιος ο κ. Λιονάκης αναφέρει: “Έτσι χάνονται ζωές. Επειδή όμως ο περσινός Αύγουστος ήταν τραγικός με 11 νεκρούς στο νησί μας, θέλω να σας παρακαλέσω να ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ… Ζώνη,κράνος,φροντίδα των παιδιών, χαμηλές ταχύτητες και προσαρμογή στις συνθήκες κυκλοφορίας που επικρατούν .Καλό μήνα σε όλους!!!”

cretapost.gr

Back to top button