ΑθλητικάΚαστοριά

Κάτοικος Κύπρου η Ελένη Μάρκου

Κάτοικος Κύπρου θα γίνει το βαρύ πυροβολικό του ΠΑΟΚ Ελένη Μάρκου η οποία μετά από τον «δικέφαλο» και την πανεπιστημιακή ομάδα του Monroe College της Νέας Υόρκης, θα φορέσει την φανέλα του Απόλλωνα Ladies!
Η 23χρονη διεθνής επιθετικός η οποία είναι από τα κορυφαία ταλέντα που ανέδειξε το ελληνικό γυναικείο ποδόσφαιρο, κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα με την φανέλα του ΠΑΟΚ ενώ είχε μία εξαιρετική σεζόν στην Αμερική, πριν αποδεχθεί το κάλεσμα της κυπριακής ομάδας.
Η ανακοίνωση της κυπριακής ομάδας: «Καλοσωρίζουμε στην οικογένεια της Apollon Ladies την Ελληνίδα διεθνή, Ελένη Μάρκου και της ευχόμαστε μια καλή αγωνιστική σεζόν!».
Με την πανεπιστημιακή ομάδα του Monroe έσπασε τα κοντέρ καθώς σε 19 παιχνίδια σημείωσε 29 γκολ, ενώ μοίρασε 11 ασίστ οδηγώντας τους στα πλέι οφ του παναμερικανικού!
Η κορυφαία εκπρόσωπος του ελληνικού ποδοσφαίρου με τις εμφανίσεις της και της επιδόσεις της αναδείχθηκε κορυφαία παίκτρια της σεζόν στο κολεγιακό πρωτάθλημα.markou1
Έπειτα επέστρεψε στην Ελλάδα και κατέκτησε άλλα δύο πρωταθλήματα με τον ΠΑΟΚ, βομβαρδίζοντας τις αντίπαλες εστίες.
Αξίζει να σημειωθεί πως αναδείχθηκε και τις δύο χρονιές πρώτη σκόρερ ενώ στην τελευταία σεζόν βρήκε 27 φορές δίχτυα.
Όμως, η ανάγκη για αλλαγή και η επιθυμία της να ζήσει κάτι νέο, όπως εξηγεί στις δηλώσεις της στο youngtalents, ώθησε την διεθνή Ελληνίδα επιθετικό να αποδεχθεί την πρόταση της κορυφαίας κυπριακής ομάδας: «Ένιωθα ότι έπρεπε να κάνω μια αλλαγή. Ήθελα να ζήσω διαφορετικά πράγματα, να συνεργαστώ με νέους ανθρώπους, να γνωρίσω άλλα μέρη» ανέφερε αρχικά η Μάρκου ενώ έβαλε και πάλι ψηλά τον πήχη στο νέο της ξεκίνημα: «Πρώτα ο Θεός και μετά από σκληρή δουλειά, στόχος μου είναι να κατακτήσω πρωτάθλημα και κύπελλο με τον Απόλλωνα και να πάμε όσο καλύτερα γίνεται στο Champions League. Ευχαριστώ την ομάδα του Απόλλωνα που με επέλεξε και με εμπιστεύθηκε».
youngtalents.gr

 

 

Back to top button