Καστοριά

Ο Εσπερινός του Αγίου Νικάνορος (σειρά φωτογραφιών)

 

Ο Εσπερινός του Αγίου Νικάνορος του θαυματουργού (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός τελέσθηκε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νικάνορος πόλεως Καστοριάς τη Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018, επί τη εορτή του Αγίου Νικάνορος του θαυματουργού και προστάτου των παιδιών της Καστοριάς.

Στην Ακολουθία του Εσπερινού χοροστάτησε ο Καστοριεύς Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου και Καστορίας κ. Σεραφείμ.

Νωρίτερα, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού έγινε η υποδοχή της Τιμίας Χειρός του Αγίου Νικάνορος, από την Ιερά Μονή Αγίου Νικάνορος Ζάβορδας.

Ο Σεβασμώτατος Μητροπολίτης Καστορίας ευχαρίστησε τους Αγίους Αρχιερείς για την παρουσία τους στην λαμπρή εορτή του Αγίου Νικάνορος και ευχήθηκε σε όλους ο Άγιος Νικάνωρ να φυλάει και να προστατεύει τη διακονία και τη ζωή όλων μας.

Τον λόγο κήρυξε ο Επίσκοπος Θεσπιών, ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή του Αγίου Νικάνορος, ο οποίος μάς ζητάει να διαλεγόμαστε καθημερινά με τον Ιησού Χριστό, μάς προτρέπει να ακολουθήσουμε τον δικό του τρόπο ζωής και με αγάπη να πορευόμαστε απέναντι στον κάθε άνθρωπο.

Σήμερα, που επιθυμούμε να αλλάξουμε τον κόσμο μας, δεν θα γίνει από τον καναπέ του σπιτιού μας, δεν θα γίνει δίχως αγάπη, ενότητα και διάλογο, και δεν θα αλλάξει εάν δεν αλλάξουμε πρωτίστως εμείς και οι οικογένειές μας, οι συμπεριφορά μας στον γείτονα, στον συμπολίτη και στον καθένα ξεχωριστά, συμπλήρωσε ο κ. Συμεών.

Και κάτι πολύ σημαντικό! Αν είναι να αλλάξουμε για να γυρίσουμε και πάλι στον υπερκαταναλωτισμό, στην ψεύτικη υλική ευδαιμονία και σε οτιδήποτε άλλο που μάς οδήγησε στην παρούσα κρίση, ας μην αλλάξουμε ποτέ! Δεν είναι εποχή για να ρίχνουμε ο ένας τις ευθύνες στον άλλον. Όλοι μαζί να πορευθούμε! Χέρι χέρι, κι έτσι θα κάνουμε ως Έλληνες θαύματα, κατέληξε ο Επίσκοπος Θεσπιών.

Αμέσως μετά την Ακολουθία του Εσπερινού έγινε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νικάνορος στους δρόμους της πόλεως.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

imkastorias.gr

 

Back to top button