Γαρίδες με ρύζι

Υλικά συνταγής

  • 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
  • 400 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες κονσέρβας
  • 1 κουταλιά ντοματοπελτές
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
  • 400 γρ. γαρίδες βρασμένες
  • 150 γρ. ρύζι μακρύκοκο
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι, προσθέτετε το κρεμμύδι και την πιπεριά και σοτάρετε για 2′-3′ μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το σκόρδο και σοτάρετε για 1′ ακόμη.
  2. Ρίχνετε τις ντομάτες, το ντοματοπελτέ το θυμάρι, το πιπέρι, αλατοπίπερο, το ρύζι και 400 γρ. ζεστό νερό. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 10′ μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Στη συνέχεια ρίχνετε τις γαρίδες που έχετε βράσει από πριν, ανακατεύετε, πασπαλίζετε με μαϊντανό και σερβίρετε.

    Από τη φίλη μας Β. Κ.

icookgreek.com

Σχολιάστε

Η διευθυνση email σας ΔΕΝ θα δημοσιοποιηθεί(ενημερωθείτε για την πολιτική ανάρτησης σχολίων στο fouit.gr απο εδώ) *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.