ΕκδηλώσειςΦλώρινα

«Πρέσπες 2018» (πρόγραμμα)

 

Στα 70 χρόνια από τη λήξη του Εμφυλίου Πολέμου θα είναι αφιερωμένες οι φετινές εκδηλώσεις «Πρέσπες 2018», που θα λάβουν χώρα στον Άγιο Αχίλλειο και στην πόλη της Φλώρινας.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν το διάστημα 24 – 26 Αυγούστου και το πρόγραμμα, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, έχει ως εξής:

Την Παρασκευή 24 Αυγούστου, στο νησάκι του Αγίου Αχιλλείου, ο Γιώργος Νταλάρας θα τραγουδήσει τη Ρωμιοσύνη και τον Επιτάφιο, ενώ κείμενα θα διαβάσει ο Γιώργος Κιμούλης.

Το Σάββατο 25 Αυγούστου, στη Φλώρινα, χορωδίες απ’ όλη την Ελλάδα θα αποδώσουν τα αριστουργήματα του Μίκη Θεοδωράκη, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Παναγή Μπαρμπάτη. Θα συμμετέχουν και οι χορωδίες του Ωδείου Φλώρινας και του Αμυνταίου.

Την Κυριακή 26 Αυγούστου, το πρωί, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα «70 χρόνια από τη λήξη του Εμφυλίου Πολέμου». Θα μετέχουν μεταξύ άλλων οι Ηλίας Νικολακόπουλος, Νίκος Μέρτζος, Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, Γιώργος Λιάνης, Ανδρέας Ανδρέου, Σοφία Ηλιάδου – Τάχου και εκπρόσωποι  κομμάτων της Βουλής.

Η αυλαία των εκδηλώσεων θα πέσει το βράδυ της Κυριακής 26 Αυγούστου, στη Φλώρινα, με τη μουσική συνάντηση των Σταύρου Ξαρχάκου και Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

Back to top button