Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Συντονιστική Επιτροπή: Το Δισπηλιό αφέθηκε στη μοίρα του, εκτέθηκε σε σοβαρό κίνδυνο και ακόμη δεν έχει πάρει απαντήσεις

 

Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε αρχικά, τις διευκρινίσεις της ΠΕ Καστοριάς σχετικά με τα δημοσιεύματα για την ποιότητα του νερού του γειτονικού οικισμού των Αμπελοκήπων.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι : “οι πρακτικές ( των Υπηρεσιών Υγείας) λοιπόν λένε: Όταν υπάρχουν διαφορετικά αποτελέσματα, για τα προστατευθεί ο πληθυσμός, γίνεται απαγόρευση χρήσης, μέχρις επαναλήψεων και συσχετίσεων των αποτελεσμάτων των δειγματοληψιών με άλλα στοιχεία. Δεν αφήνουμε τον κόσμο να καταναλώνει νερό με αυξημένες τιμές ρύπων…και μετά να απολογούμαστε. Ο κόσμος ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ και να ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΕΙ”. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που τα αντανακλαστικά της ΠΕ λειτούργησαν τόσο γρήγορα αυτή τη φορά και η παρέμβαση ήταν άμεση.Πλην όμως, στην περίπτωση του Δισπηλιού τα αντανακλαστικά δε λειτούργησαν καθόλου και οι κάτοικοι ούτε ήξεραν, ούτε ενημερώθηκαν έγκαιρα, ούτε προστατεύτηκαν από τη μακροχρόνια -σύμφωνα με τις ενδείξεις- έκθεση τους στις επικίνδυνες χημικές ουσίες. Οι διευκρινίσεις αυτές ενισχύουν τη θέση μας ότι ο οικισμός του Δισπηλιού αφέθηκε στη μοίρα του, εκτέθηκε σε σοβαρό κίνδυνο και ακόμη δεν έχει πάρει απαντήσεις για την έκταση του κινδύνου.
Επιπλέον, δεν βγήκε ούτε μια απολογητική ανακοίνωση, ούτε μια συγνώμη, ούτε μια δήλωση συμπάθειας για τους κατοίκους του Δισπηλιού.
Τονίζουμε για άλλη μια φορά, ότι η Εισαγγελική έρευνα θα δώσει τις απαντήσεις.
Εμείς, ως κάτοικοι του Δισπηλιού εξακολουθούμε να ζητάμε επίσημη ενημέρωση από ειδική επιστημονική ομάδα για τις επιπτώσεις στην υγεία μας και καθοδήγηση για ενδεχόμενες πρόσθετες επανορθωτικές ενέργειες. Τέλος αδιευκρίνιστο παραμένει το γεγονός αν η άρση στο Δισπηλιό έγινε με μετρήσεις από έγκυρο εργαστήριο ή αν υπάρχει για την άρση εισαγγελική εντολή.
Η Συντονιστική Επιτροπή 

 

 

Back to top button