ΑθλητικάΚαστοριά

Πέρασε στους τελικούς η τετράκωπος με Ουρούτσι και Λαπίκοφ (φωτο)

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΡΕΚΟΡ για τη δίκωπο άνευ Νεανίδων και το διπλό των Εφήβων

Τα τέσσερα από τα έξι ελληνικά πληρώματα που συνθέτουν την Εθνική ομάδα Εφήβων-Νεανίδων θα δώσουν το παρών στους μεγάλους τελικούς του Παγκοσμίου πρωταθλήματος που ολοκληρώνεται αύριο στο Ρατσίτσε της Τσεχίας.

Πετυχαίνοντας νέους ταχύτερους χρόνους στο κόσμο πέρασαν στα τελικά των αγωνισμάτων τους στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων στο Ρατσίτσε της Τσεχίας η δίκωπος των κοριτσιών  και το διπλό των αγοριών

Οι Μπούρμου-Κυρίδου με το 7:15.53  βελτίωσαν το προηγούμενο καλύτερο ρεκόρ που είχε γίνει πριν από δυο χρόνια στο Ρότερντάμ από Ιταλικό πλήρωμα κατά 0.32 δευτερόλεπτα ενώ οι Γκαιδατζής-Σχιζοδήμος τερματίζοντας σε 6:18.19 κατέβασαν κατά 3 δευτερόλεπτα το προηγούμενο που είχε πετύχει πριν από πέντε χρόνια στο Τρακάϊ το πλήρωμα από τη Ρουμανία.

Καταλαμβάνοντας την 3ηθέση στον ημιτελικό της τετρακώπου άνευ και τερματίζοντας σε χρόνο 5:56.15 σφράγισαν το εισιτήριο για τον τελικό και οι Ουρούτσι-Μαραγκός-Οικονόμου-Λαπίκοφ. Την ίδια θέση κατέλαβαν και τα κορίτσια του διπλού σκιφ . Οι Νόνι Ισμήνη και Ελένη Αγιώτηπήραν την 3ηθέση στα ημιτελικά με 7:09.33 και προκρίθηκαν στα έξι κορυφαία πληρώματα του κόσμου.

Εκτός τελικού έμεινε το τετραπλό σκιφ των εφήβων. Οι Νάστος-Καπάκογλου-Καταφυγιώτης-Στασινός τερμάτισαν 6οιστον ημιτελικό με 5:58.48 και θα αγωνιστούν στον μικρό τελικό για τις θέσεις (7-12).

Την 5ηθέση κατέλαβε στον ημιτελικό Γ-Δ του σκιφ νεανίδων με 8:08.61 η Ερμιόνη Λαμπριανίδουκαι αγωνίστηκε στον τελικό Δ όπου κατέλαβε τη 1η θέση και 19η στη γενική με 7:58.34

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Κυριακής (Ώρες Ελλάδας) :

11:06 Τετραπλό σκιφ Εφήβων ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ

12:25 Δίκωπος άνευ Νεανίδων ΤΕΛΙΚΟΣ

13:12 Τετράκωπος άνευ Εφήβων ΤΕΛΙΚΟΣ

13:58 Διπλό σκιφ Νεανίδων ΤΕΛΙΚΟΣ

14:14 Διπλό σκιφ Εφήβων ΤΕΛΙΚΟΣ

kopilasia.gr

 

 

Back to top button