Μελιτζάνες στο φούρνο με φέτα και κρεμμύδια

Υλικά συνταγής

  • 3 μελιτζάνες φλάσκες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας
  • λίγο νερό
  • ελαιόλαδο
  • 3 φρέσκες ντομάτες, πλυμένες, ψιλοκομμένες
  • λίγη ρίγανι
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη
  • 100 γρ. φέτα τριμμένη με το χέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε και κόβετε τις μελιτζάνες σε φέτες πάχους 1 εκ. Τις αλατίζετε και τις αφήνετε 20’ να ξεπικρίσουν. Τις ξεπλένετε με άφθονο νερό και τις στραγγίζετε. Στρώνετε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί, αλείφετε τις μελιτζάνες με λίγο ελαιόλαδο, βάζετε τις μελιτζάνες και τις ψήνετε στο φούρνο για 15’ στους 200° C.
  2. Ετοιμάζετε τη σάλτσα: σε βαθύ τηγάνι τσιγαρίζετε το κρεμμύδι, προσθέτετε τη ντομάτα, τον πελτέ, το νερό αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη, ρίγανη και μαϊντανό. Ανακατεύετε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  3. Σε ένα πήλινο σκεύος στρώνετε λίγη από τη σάλτσα, συνεχίζετε με μελιτζάνες και φέτα. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
  4. Ψήνετε στους 180° C μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Αποσύρετε από το φούρνο, πασπαλίζετε με φέτα και μαϊντανό και σερβίρετε.

icookgreek.com

Σχολιάστε

Η διευθυνση email σας ΔΕΝ θα δημοσιοποιηθεί(ενημερωθείτε για την πολιτική ανάρτησης σχολίων στο fouit.gr απο εδώ) *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.