Κόσμος

Σπάνιες φωτογραφίες και βίντεο στην «The Velvet Underground Experience»

«Η Εμπειρία “Velvet Underground”». Μια έκθεση στη Νέα Υόρκη -παρουσιάστηκε στο Παρίσι, πριν δύο χρόνια-, με σπάνιες φωτογραφίες, πορτραίτα, βίντεο, ζωντανές συναυλίες και μουσικά εργαστήρια. Η διεύθυνση είναι 718 Broadway στο Μανχάταν και θα διαρκέσει από 10 Οκτωβρίου έως 30 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης».

Η έκθεση αποτελείται από έξι θεματικούς τομείς (σημειώνεται στον ιστότοπο της «The Velvet Underground Experience»). Το show θα εξετάσει τη μεταπολεμική Αμερική και την άνοδο της γενιάς Beat, την ευτυχή συνάντηση του Λου Ριντ με τον Τζον Κέιλ, την καλλιτεχνική σκηνή της Νέας Υόρκης τη δεκαετία του 1960, τα χρόνια των Velvet στο Factory του Άντι Γούρχολ και, τέλος, τη συνεχή εξέλιξη του συγκροτήματος μετά το ντεμπούτο του με το άλμπουμ «The Velvet Underground and Nico». Επιπλέον, το ανέβασμα της έκθεσης στη Νέα Υόρκη θα περιλαμβάνει και έναν καινούργιο θεματικό τομέα, στον οποίο θα αναζητηθούν τα ίχνη της τεράστιας επιρροής των Velvet στη μοντέρνα αμερικανική τέχνη και μουσική.

«Είμαι πολύ περήφανος που έχω τη δυνατότητα να δείξω στους Νεοϋορκέζους ότι το συγκρότημα είχε τέτοια μεγάλη επίδραση, παντού: όχι μόνο στην Αμερική, αλλά και στην Ευρώπη, και στην Ιαπωνία, και στη Νότια Αμερική» δηλώνει ο επιμελητής της έκθεσης, Κριστιάν Φεβρέ. «Είναι σαν να δίνεις πίσω στη Νέα Υόρκη αυτό που μας έδωσε η Νέα Υόρκη».

ΑΠΕ

Back to top button