ΑθλητικάΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

Μάρκος Σπυρόπουλος: Η προσπάθεια συνεχίζεται

Τη μοναχική προσπάθειά του για την κατάκτηση ενός τίτλου σε έναν από τους πλέον δύσκολους αγώνες συνεχίζει ο Μάρκος Σπυρόπουλος, ο μοναδικός Έλληνας στην ιστορία της ιστιοπλοΐας που θα έχει συμμετάσχει στον παγκοσμίου φήμης ωκεάνιο αγώνα Mini Transat.

Ως τώρα και παρά τις δυσκολίες ο Μάρκος έχει καταφέρει να έρθει στην τρίτη θέση στην κατηγορία του των προκριματικών αγώνων ανάμεσα σε 50 συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο έχοντας ήδη καλύψει τα πρώτα 922 ναυτικά μίλια με το μόλις 6.5 μέτρων σκάφος του Alisia.

Επόμενος στόχος; Το solo ταξίδι από τη Μασσαλία στην Αθήνα τον ερχόμενο μήνα, ταξίδι που αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή του στον αγώνα που θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο του 2019, στο οποίο ο Μάρκος θα καλύψει τα 1.000 ναυτικά μιλιαμοναχικής ιστιοπλοΐας που απαιτούνται για τη συμμετοχή στο Mini Transat.
Την ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας θα ακολουθήσει μία ακόμη φάση σκληρών προπονήσεων, έχοντας αυτή τη φορά στο πλευρό του έναν θρύλο της ελληνικής ιστιοπλοΐας, τον Τάσο Μπουντούρη.
Παράλληλα, ο Μάρκος δίνει κι έναν άλλο αγώνα, αυτόν της εύρεσης χορηγού, αφού μέχρι τώρα το υψηλό κόστος της συμμετοχής του που στόχο έχει να φέρει την Ελλάδα στο προσκήνιο της παγκόσμιας ιστιοπλοΐας, το καλύπτει μόνος με τη βοήθεια του στενού οικογενειακού του κύκλου.
Και το γεγονός αυτό κάνει την προσπάθειά του ακόμα πιο σπουδαία, αφού παρά τις πρακτικές δυσκολίες που προκύπτουν ο Μάρκος έχει αποδείξει ότι είναι ολοκληρωτικά δοσμένος και προσηλωμένος στον στόχο του.
Ο ίδιος ωστόσο παραμένει αισιόδοξος. Άλλωστε, ως προς το αγωνιστικό κομμάτι η αξία των αποτελεσμάτων του είναι αδιαμφισβήτητη, ενώ η παγκόσμια προβολή του αγώνα αποτελεί μοναδική ευκαιρία για όποιον επιλέξει να στηρίξει τη συμμετοχή της χώρας μας σε αυτόν.

Back to top button