Καστοριά

Χαιρέτησε στρατιωτικά ο Κατρούγκαλος, ντυμένος με πολιτικά; (φωτογραφίες)

Τις τελευταίες ώρες έχει γίνει viral στα social media ότι ο αναπληρωτής ΥπΕξ Κατρούγκαλος χαιρέτησε στρατιωτικά σε σχετική εκδήλωση, παρότι ήταν ντυμένος με κουστούμι.

Τι ισχύει; 

Η λήψη είναι αληθινή, του φωτογράφου Αλέξανδρου Βλάχου από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, και αποτελεί στιγμιότυπο της επιστροφής των δυο στρατιωτικών που κρατούνταν φυλακισμένοι στην Τουρκία. Ωστόσο, η γωνία λήψης είναι παραπλανητική, καθώς στα αμέσως προηγούμενα και επόμενα καρέ, σε συνδυασμό και με άλλες γωνίες λήψης, γίνεται σαφές ότι πρόκειται για τον χαιρετισμό του στρατιωτικού πίσω από τον κο Κατρούγκαλο, και όχι του ιδίου.

Στιγμιότυπο από εδώ, στο 0:27:

Το αμέσως προηγούμενο καρέ του ίδιου φωτογράφου:

Το αμέσως επόμενο στιγμιότυπο, εδώ στο 1:09:

Συμπερασματικά, ο αναπληρωτής ΥπΕξ Κατρούγκαλος δεν χαιρέτησε στρατιωτικά με πολιτικά, και ο ισχυρισμός αυτός καταρρίπτεται.

Ανδρόνικος Κουτρουμπέλης

ellinikahoaxes.gr 

 

 

 

One Comment

  1. Το ……..ταραταζούμ της υποδοχής των δύο αξιωματικών μας

    Βλέποντας κανείς στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης την υποδοχή θριάμβου ( προεδρικό αεροσκάφος , τιμητικό άγημα απόδοσης τιμών , παρουσία ανώτατων αξιωματούχων στρατού και πολιτείας ) , που επιφύλαξε η κυβέρνησή μας , για τους δύο αιχμαλωτισθέντες και φυλακισθέντες στην Ανδριανούπολη αξιωματικούς μας , δύσκολα αποφεύγει τον πειρασμό να σκεφθεί :

    Είσαι στρατιωτικός ; και θέλεις να σε υποδεχθούν σαν ήρωα στην πατρίδα σου ; Αφέσου να σε αιχμαλωτίσουν και να σε φυλακίσουν οι Τούρκοι !

    Προς τι όλες οι τελετουργικές χαιρετούρες κατά την υποδοχή τους ; Μόνο εμβατήρια που δεν ακούγονταν !
    Μήπως ρίσκαραν τη ζωή τους και δραπέτευσαν από τη φυλακή ; και για το ρίσκο τους αυτό που κρύβει γενναιότητα και ηρωισμό τους χαιρετούν ;
    Τι τελετουργικά χαιρετάν οι άνθρωποι ; Μήπως το ότι τους αιχμαλώτισαν οι Τούρκοι και ρεζιλευτήκαμε ;

    Ακόμη κι αν δεχθούμε , πως οι δύο αξιωματικοί μας κατά την περιπολία τους προνόησαν για όλα και πήραν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα και όλες τις προφυλάξεις , και ότι η αιχμαλωσία τους ήταν ένα ατύχημα γι’αυτούς , το αποτέλεσμα δεν αλλάζει : Οι Τούρκοι τους αιχμαλώτισαν , οι δικοί μας αιχμαλωτίστηκαν .

    Πώς θα αισθανόμασταν , αν αντί να βρίσκονται οι δικοί μας στις φυλακές της Ανδριανούπολης , βρίσκονταν δυο Τούρκοι αξιωματικοί στις φυλακές της Κομοτηνής ;

    Νομίζω , πως ο καθ’ ένας καταλαβαίνει , ότι ο ηρωισμός ( η υποδοχή σαν ήρωα ) , η ηρωοποίηση του ανθρώπου , έχει να κάνει με την ελευθερία — τα ρίσκα που παίρνει κανείς για να μείνει ελεύθερος — και όχι με την αιχμαλωσία και τη σκλαβιά

    Προς τι λοιπόν τελετουργικά χαιρετούν οι άνθρωποι ;

    Μήπως μια πιο σεμνή τελετή υποδοχής — ίσως στα όρια της αφάνειας — , ανάλογης της αναντίρρητης σεμνότητας που δείχνουν οι δύο επαναπατρισθέντες αξιωματικοί μας , θα έσωζε την αξιοπρέπεια και τον……..ηρωισμό της κυβέρνησης ;

    Απορεί κανείς : οι παθόντες να δείχνουν σεμνότητα , αλλά η πολιτεία να δείχνει ανόητο και γελοίο …….ταραταζούμ …..

Back to top button