Καστοριά: “Δίνοντας δεύτερη ευκαιρία σε ένα ηλεκτρικό ποδήλατο” (φωτο)

Πριν λίγες μέρες πληροφορήθηκα ότι ένα από τα πρώτα ηλεκτρικά ποδήλατα που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα, σάπιζε σε μια αποθήκη, περιμένοντας κάποτε να καταλήξει στην ανακύκλωση.
Ευτυχώς εκτός από την ανακύκλωση υπάρχει και η επανάχρηση.
Εγώ ως γνωστόν είμαι φαν της επανάχρησης και έτσι με συνοπτικές διαδικασίες παρέλαβα το “σκουπίδι”, και άρχισα να το περιβάλλω με την φροντίδα μου.
Αντικαταστάθηκαν λάστιχα και σαμπρέλες διορθώθηκε το ηλεκτρικό κύκλωμα και αγοράστηκαν καινούργιες μπαταρίες τύπου “μολύβδου τζέλ”.
Μετά άρχισαν οι αισθητικές παρεμβάσεις (αυτές δεν τελειώνουν ποτέ).
Σήμερα αποφάσισα να σας το παρουσιάσω, συμβάλλοντας στην προώθηση της καθαρής μετακίνησης και την χρήση μη ρυπογόνων μέσων μεταφοράς, κάτι που όλοι πρέπει να βάλουμε στην ατζέντα μας άμεσα, διότι η υπερθέρμανση του πλανήτη μας άρχισε να δείχνει τα δόντια της.

Τεχνικές λεπτομέρειες
1)Ο κινητήρας είναι 36 βολτ 9 αμπέρ
2)Η τροφοδοσία του επιτυγχάνεται με τρεις μπαταρίες τύπου τζελ (που χρησιμοποιούνται σε UPS), κόστους 15 ευρώ η μία συνδεδεμένες εν σειρά για την αύξηση του βολτάζ σε 3Χ12= 36.
3) Η φόρτιση επιτυγχάνεται με την χρήση 12βολτου φορτιστή που φορτίζει ταυτόχρονα και τις τρεις μπαταρίες, άλλα με αλλαγμένη την σύνδεση σε παράλληλη
4) Η προβλεπόμενη ζωή των μπαταριών είναι μεχρι 300 επαναφορτίσεις και με δεδομένο ότι φόρτιση χρειάζεται κάθε 2 εβδομάδες, τότε μιλάμε για αρκετα χρόνια χρόνια καλής χρήσης.
5) Απορρίφθηκε η λύση χρήσης μπαταρίας τύπου λιθίου ως αντιοικονομική (κόστους άνω των 600 Ευρώ)
Χρυσός χορηγός
Χρυσός χορηγός αυτού του έργου είναι ο Γιώργος Σουρμελής,
τον ευχαριστούμε πολύ !!!

Θεόδωρος Βασιλείου

shares