ΚαστοριάΝεστόριο

Θεία Λειτουργία στον ακριτικό Γράμμο (φωτογραφίες)

Στον Ιερό Ναό Παναγίας Γράμμουστας λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, τόπος καταγωγής μιας σημαντικής μερίδας Βλαχόφωνων Ελλήνων.

Η απόσταση του οικισμού Γράμμουστα είναι 70 χιλ. από την Καστοριά και η τοποθεσία του βρίσκεται σε ύψος 1450 μ. στην κοιλάδα που σχηματίζουν οι πηγές του Αλιάκμονα.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την περίοδο που διανύουμε και είναι αφιερωμένη στο πρόσωπο της Παναγίας. Είναι το αγιότερο και ιερότερο πρόσωπο που όλοι μας έχουμε ανάγκη, γιατί χρειαζόμαστε τις πρεσβείες και τις μεσιτείες της, που ακατάπαυστα μεταφέρει τα αιτήματά μας και φροντίζει για τη σωτηρία μας, φτάνει να πιστεύουμε στον Ιησού Χριστό και τον δεχόμαστε στη ζωή μας ως σωτήρα, λυτρωτή και ευεργέτη.

Η Παναγία, κατά τον Άγιο Γερμανό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, αγαπά αυτούς που αγαπούν τον Υιό της και Θεό μας Ιησού Χριστό.

Τέλος, ευχήθηκε η Παναγία να προστατεύει τον καθένα που καταφεύγει στη μεσιτεία της και να μετρήσει αυτά τα βήματα που έκαναν για να φτάσουν στον μακρινό Γράμμο και να προσκυνήσουν την θαυματουργή εικόνα της.

Koimisi_tis_Theotokou_Grammousta001.jpgKoimisi_tis_Theotokou_Grammousta002.jpgKoimisi_tis_Theotokou_Grammousta004.jpgKoimisi_tis_Theotokou_Grammousta006.jpgKoimisi_tis_Theotokou_Grammousta007.jpgKoimisi_tis_Theotokou_Grammousta008.jpgKoimisi_tis_Theotokou_Grammousta011.jpgKoimisi_tis_Theotokou_Grammousta015.jpgKoimisi_tis_Theotokou_Grammousta017.jpgKoimisi_tis_Theotokou_Grammousta018.jpgKoimisi_tis_Theotokou_Grammousta019.jpgKoimisi_tis_Theotokou_Grammousta020.jpgKoimisi_tis_Theotokou_Grammousta021.jpgKoimisi_tis_Theotokou_Grammousta024.jpgKoimisi_tis_Theotokou_Grammousta027.jpgKoimisi_tis_Theotokou_Grammousta028.jpgKoimisi_tis_Theotokou_Grammousta033.jpgKoimisi_tis_Theotokou_Grammousta035.jpgKoimisi_tis_Theotokou_Grammousta036.jpgKoimisi_tis_Theotokou_Grammousta038.jpgKoimisi_tis_Theotokou_Grammousta039.jpg

 

Back to top button