Καστοριά – Συνταγή: Μαρμελάδα δαμάσκηνο

Μαρμελάδα δαμάσκηνο, σπιτική συνταγή από τη Μαρία

Υλικά
2 κιλά δαμάσκηνα
1 κιλό ζάχαρη

Εκτέλεση
Πλένω πολύ καλά τα δαμάσκηνα και τα αλέθω στο μούλτι εκτός από 10 που τα αφήνω ολόκληρα [βγάζω φυσικά το κουκούτσι].
Ρίχνω την ζάχαρη και βράζω την μαρμελάδα σε σιγανή φωτιά, μέχρι να δέσει.[περίπου μενει, μισή η ποσότητα της μαρμελάδας ]

Αποστειρώνω τα βάζα 15΄λεπτά στους 100 βαθμούς, γεμίζω τα βάζα με την μαρμελάδα [ζεματιστή ] και  τα τοποθετώ ανάποδα σε μία πετσέτα μέχρι να κρυώσουν.
 Καλή σας επιτυχία
                                                      Μαρία

ΑΓΓΕΛΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΕΊΠΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΉ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ.

Δεν γνωρίζω αν υπήρχε άλλη εποχή στην ιστορία της ανθρωπότητος, κατά την οποία στην εξουσία και την ενημέρωση υπήρχε μαζεμένη τόση ποσότητα κενού και τίποτα (από πλευράς αξιών εννοώ φυσικά). Αναρωτιέμαι αν το αύριο που μας ετοιμάζουν είναι ακόμη χειρότερο….

shares