Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης για μεθοδεύσεις στις προσλήψεις του Δήμου Άργους Ορεστικού

Την προηγούμενη φορά που αναγκαστήκαμε να καταγγείλουμε τις μεθοδεύσεις της διοίκησης του δήμου για τις προσλήψεις εκτάκτου προσωπικού, είχαν δώσει διορία για υποβολή δικαιολογητικών τεσσάρων ημερών, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτό και το σαββατοκύριακο!

Τώρα δώσανε δύο ημέρες μαζί με τη μέρα που εξέδωσαν την ανακοίνωση, στη μιάμιση μετά το μεσημέρι (22/08/2018 13:34:45 ). Ούτε οι “μιλημένοι” δεν θα προλάβουν να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους.

Στις 31 Ιουλίου στο Δημοτικό συμβούλιο μας φέρανε εισήγηση για 10 θέσεις με δυνατότητα απασχόλησης έως τέσσερις μήνες.

Όμως η πρόσκληση, για την οποία προφανώς δεν επιθυμούσαν να τύχει ευρείας κοινοποίησης, αφορά σε πέντε θέσεις απασχόλησης μόνο και οι οποίες δεν θα διαρκέσουν ούτε δύο μήνες, αφού οι συγκεκριμένες συμβάσεις δεν μπορούν να συναφθούν για διάστημα πέραν της 31/10/2018.

Έχουμε επανειλημμένως καταγγείλει την ελέω μνημονίων ανακύκλωση της ανεργίας από τους δήμους, εδώ όμως αποκαλύπτεται και η στάση των διοικήσεων, που θέλουν να κάνουν ρουσφέτια στις πλάτες των ανέργων και όσο πιο ανέξοδα γίνεται.

Στα δημοτικά συμβούλια δήμαρχος και αντιδήμαρχοι συχνά κατηγορούν όσους δεν προσέρχονται να καλύψουν τις θέσεις των λεγόμενων “πενθήμερων” -δηλαδή έως 5 μεροκάματα τον μήνα- αλλά όταν μπορούν να προσλάβουν για 4 μήνες εργασία δέκα ανθρώπους, τα κανονίζουν να φέρουν την απόφαση δύο μήνες πριν λήξει το πρόγραμμα και για τον ελάχιστο αριθμό δικαιούχων.

Να μην αμφιβάλλει κανείς πώς τα μνημόνια είναι η μάσκα όσων ψάχνουν δικαιολογίες για τη διαχείριση στα πλαίσια των δήμων επιχειρήσεων και της διαιώνισης του ανταγωνισμού για τα ξεροκόμματα που μας πετάει η καπιταλιστική ανάπτυξη.

Αγωνιζόμαστε για σταθερές θέσεις εργασίας με δικαιώματα, κόντρα στην ημιαπασχόληση και την ανασφάλεια του εργασιακού μεσαίωνα στον 21ο αιώνα.

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Άργους Ορεστικού

 

 

Back to top button