ΚαστοριάΝεστόριο

Καστοριά: Σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών στα σύνορα για λαθροϋλοτομία (φωτογραφίες)

Συνελήφθησαν χθες Πέμπτη 22-08-2018 πρωινές ώρες σε δασική  περιοχή της Καστοριάς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νεστορίου Καστοριάς και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Νεστορίου, τέσσερις (4) αλλοδαποί, ηλικίας 36, 56, 61 και 64 ετών, για παράβαση της δασικής νομοθεσίας και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων αστυνομικών δράσεων για την πάταξη του διασυνοριακού εγκλήματος και της λαθροϋλοτομίας, αστυνομικοί εντόπισαν σε δασική ορεινή περιοχή της Καστοριάς κοντά στην Ελληνοαλβανική μεθόριο, τους προαναφερόμενους να υλοτομούν σε δημόσια δασική έκταση, χωρίς άδεια της αρμόδιας Δασικής Υπηρεσίας.

Όπως προέκυψε οι αλλοδαποί είχαν εισέλθει παράνομα στο Ελληνικό έδαφος και είχαν προβεί σε παράνομη υλοτομία ξυλείας δρυός, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μισό κυβικό μέτρο υλοτομημένης ξυλείας, 2 αλυσοπρίονα, 3 τσεκούρια, 2 ημίονοι και 2 άλογα.

Επιπλέον, σε βάρος του 36χρονου εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς για παράβαση της δασικής νομοθεσίας.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Νεστορίου, ενώ η δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

 

 

Back to top button