Δυτική ΜακεδονίαΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

Πτώση των βάσεων σε Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας – Πίνακες

Τέρμα στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας μας έβαλε η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά από το Υπουργείο Παιδείας το απόγευμα της Δευτέρας. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα και σε ό,τι αφορά το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, οι βάσεις παρουσιάζουν μια πτωτική τάση.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα συγκριτικά στοιχεία, για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, τη μεγαλύτερη πτώση παρουσιάσει η Σχολή των Μηχανολόγων Μηχανικών στην Κοζάνη με 2.635 μόρια (στα Εσπερινά), ενώ στα ΓΕΛ έχει άνοδο 120 μόρια σε σχέση με το ’17. Επίσης, «βουτιά» 2.036 μορίων παρουσιάζει  και το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος. Στα 1.265 μόρια κάτω από πέρυσι είναι και Τρίτη  πολυτεχνική σχολή των Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, της Κοζάνης.

Αντίθετα, σημαντική άνοδος εμφανίζεται στα Παιδαγωγικά τμήματα της Φλώρινας (1938 μόρια στο Νηπιαγωγών και 1800 στο Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης) .

Σε ό,τι αφορά το ΤΕΙ οι βάσεις κινήθηκαν πτωτικά σχεδόν στο σύνολο των σχολών, μιας και άνοδο εμφανίζουν μόνο οι Μηχανικοί Απορρύπανσης και οι Μηχανολόγοι Μηχανικοί Βιομηχανικού Σχεδιασμού με 903 και 757 μόρια, αντίστοιχα. Το Τμήμα Μαιευτικής στην Πτολεμαΐδα έδειξε πτώση κατά  796 μόρια στα ΓΕΛ και 5.388 μόρια (!) στα Εσπερινά , ενώ πτώση έδειξαν όλα τα υπόλοιπα τμήματα σε Κοζάνη, Καστοριά, Γρεβενά και Φλώρινα.


e-ptolemeos.gr

 

 

Back to top button