Καστοριά

Θεσπιών Συμεών: “Οι άγιοι πίστεψαν στον εαυτό τους, όχι όμως εγωιστικά” (φωτογραφίες)

Κόσμος από κάθε γωνιά τίμησε την γιορτή του Αγίου Φανουρίου στο Ίλιον στην τελετή του μεθέορτου Εσπερινού.

Του Εσπερινού προεξήρχε ο Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών ο οποίος μίλησε στο κήρυγμά του για τους Αγίους της Εκκλησίας μας.

Του Γιώργου Δ. Φερδή

“Οι άγιοι πίστεψαν στον εαυτό τους αλλά όχι εγωιστικά” τόνισε στην βροντερή ομιλία του και πρόσθεσε ότι πίστεψαν και αγάπησαν τον Θεό όπως πρέπει να πάρουμε παραδειγμα και εμείς.

Λίγο πριν το τέλος προέτρεψε τους πιστούς Να δημιουργήσουν προσωπική σχέση με τους Αγίους για να ενωθούν με τον Θεό μετατρέποντας την λύπη σε χαρά στα πρόσωπα του καθενός.

Πριν την παράκλυση ευχαρίστησε θερμά τον νέο προιστάμενο π. Νικόλαο Βλαβιανό για την άξια διαδοχή και την καλή λειτουργία της γιορτής, ενώ ο π. Νικόλαος βαθιά ευχαρίστημένος ευχήθηκε ότι καλύτερο στον Επίσκοπο Θεσπιών.

Πιστοί, από νωρίς το πρωί, κρατώντας διάφορα σκεύη που περιείχαν τη γνωστή φανουρόπιτα, κατέκλυσαν τον ιερό ναό αλλά και τον περίβολό του, προκειμένου οι ιερείς να διαβάσουν και να ευλογήσουν τις φανουρόπιτες που έφτιαξαν.

Υγεία, παιδιά, εργασία, σύντροφο αλλά και ηρεμία ψυχής αναζητούν από τον Άγιο της φανέρωσης οι χριστιανοί, για τους ίδιους, τις οικογένειες και τους δικούς τους ανθρώπους.

Ο ιερέας στην άκρη της αυλής μας είπε ότι από χθες δεν έχει σταματήσει λεπτό να διαβάζει φανουρόπιτες και να δίνει ευχές στον πιστό λαό που το αναζητά.

«Με τόσα προβλήματα που έχουμε καθημερινά, η φανουρόπιτα είναι για μας μια καθαρή πνευματική ανάσα», μας λέει ο κ. Βασίλης που περιμένει με υπομονή τη σειρά του για την ευχή της πίτας που έφτιαξε για την υγεία των παιδιών της.

Ενώ η κ. Μαρία μας λέει ότι έκανε τη φανουρόπιτα για να βρει εργασία το παιδί της και παράλληλα ένα ζευγάρι φέρνει μαζί την πίτα αναζητώντας την ευλογία να αποκτήσουν ένα παιδί.

Δείτε σειρά φωτογραφιών στο orthodoxia.info

 

 

 

Back to top button