Καστοριά

Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου προς τους επιτυχόντες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Αγαπητά μου παιδιά,

Η είδηση της εισαγωγής σας στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Πατρίδος μας, που χαροποίησε την οικογένειά σας, το στενό και το ευρύ περιβάλλον σας αλλά και όλους μας, μου δίνει την ευκαιρία να σας συγχαρώ από καρδίας και να σας εκφράσω τις θερμότατες ευχές μου και την αγάπη μου.

Η επιτυχία σας αυτή αποτελεί δικαίωση των κόπων σας, των προσπαθειών σας και της αγωνίας σας. Γίνεται συγχρόνως και απαρχή για να γίνετε μέτοχοι μιας ευρύτατης παιδείας, ώστε κι εσείς να αποτελέσετε τους άξιους συνεχιστές μεγάλων μορφών των Επιστημών που γεννήθηκαν, διέπρεψαν και ακόμη διαπρέπουν, τόσο στην πολύπαθη Πατρίδα μας, όσο και σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο.

Δεν θα πρέπει, όμως, να ξεχάσετε ποτέ ότι αυτός ο τόπος έζησε με την παρουσία του Θεού, με την οποία κι εσείς θα πρέπει να ζείτε, γιατί απλούστατα μόνο ο Θεός είναι Εκείνος ο οποίος δίνει νόημα στη ζωή μας. Ό,τι έχουμε και ό,τι θα αποκτήσουμε είναι δώρα της αγάπης Του.

Σας συγχαίρω από καρδίας και πάλι.

Συγχαίρω τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς σας.

Συγχαίρω για την προσπάθεια που κατέβαλλαν κι εκείνους που δεν είχαν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Να είστε βέβαιοι ότι ο Θεός θα σας χαρίσει πολλές και μεγάλες ευκαιρίες στη ζωή σας.

Να έχετε υγεία στην πορεία σας και πλούσια την ευλογία και τη χάρη του Σωτήρος Χριστού.

Με το πλήρωμα της αγάπης μου,

Ο Επίσκοπός σας

Ο Καστορίας Σεραφείμ

 

 

Back to top button