Κομοτηνή: Στο φως το κόλπο του εστιάτορα – Οι πελάτες δεν καταλάβαιναν το παραμικρό όλο το καλοκαίρι!

Ένα εστιατόριο στην Κομοτηνή στο επίκεντρο. Μια ταβέρνα που καθημερινά γέμιζε από κόσμο…

Αυξημένη είναι η παραβατικότητα που διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια των φορολογικών ελέγχων των κλιμακίων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες της Βόρειας Ελλάδας στο πρώτο εξάμηνο του 2018.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, στο πρώτο εξάμηνο του 2018 πραγματοποιήθηκαν 2.902 προληπτικοί έλεγχοι και 102 έρευνες για απάτες ΦΠΑ έναντι 2.118 ελέγχων και 59 ερευνών στο πρώτο εξάμηνο του 2017 (αύξηση 37% και 73% αντίστοιχα). Η παραβατικότητα είναι φέτος αυξημένη καθώς έφθασε στο 62% επί των προληπτικών ελέγχων, έναντι 54% πέρυσι.

Άξιο αναφοράς είναι πως μεταξύ των χαρακτηριστικών υποθέσεων, συγκαταλέγεται και επιχείρηση της Κομοτηνής. Πιο συγκεκριμένα, στην Κομοτηνή, εταιρία εστίασης, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018 δεν εξέδωσε 1.800 αποδείξεις λιανικής πώλησης, συνολικής αξίας 87.000 ευρώ. Οι πελάτες δεν καταλάβαιναν το κόλπο αφού έπαιρναν αποδείξεις, που όμως δεν ήταν γνήσιες.

Άλλες υποθέσεις «γειτονικές» μας, ήταν στις Σέρρες, όπου έμπορος αγροτικών προϊόντων εξέδωσε εικονικά τιμολόγια συνολικής αξίας 450.000 ευρώ, και στην Ανατολική Μακεδονία εταιρεία μαρμάρων απέκρυψε 700.000 ευρώ έσοδα και της βεβαιώθηκαν 410.000 ευρώ πρόστιμα για μη αναγνώριση δαπανών που είχε καταχωρίσει στα λογιστικά βιβλία της.

xronos.gr

Σχολιάστε

Η διευθυνση email σας ΔΕΝ θα δημοσιοποιηθεί(ενημερωθείτε για την πολιτική ανάρτησης σχολίων στο fouit.gr απο εδώ) *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.