ΕκδηλώσειςΚαστοριά

«Έτσι γράφεται η ιστορία»: Μια ενδιαφέρουσα έκθεση φωτογραφίας (φωτορεπορτάζ)

DSC_8935-750x500.jpg

Στην Καστοριά των αρχών του 20 αιώνα ταξίδεψαν νοερά όσοι επισκέφθηκαν την έκθεση φωτογραφίας που πραγματοποιήθηκε στον παραδοσιακό ξενώνα «Αρχοντικό Ωρολογόπουλου» 

«Έτσι γράφεται η ιστορία» ήταν το θέμα της έκθεσης την οποία επιμελήθηκε η φιλόλογος – διευθύντρια του Μαρασλείου Γενικού Λυκείου Αθηνών, Αθηνά Αγγέλου Γκουτζινοπούλου.

Επίκεντρο της έκθεσης ήταν η οικογένεια Κων/νου Πηχιών, μέλη της οποίας παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.

«Η οικογένεια του παππού μου από τη μεριά της μαμάς μου του Σωτήρη και της Χιονίας Παπαντίνα και η οικογένεια Πηχιών του Κωνσταντίνου και της Όλγας που έμεναν απέναντι, ήταν πάρα πολύ αγαπημένες κι αυτή η αγάπη έχει περάσει από τη μητέρα μου σ’ εμένα πολύ έντονα.

Ο ιδιαίτερος σύνδεσμος με την οικογένεια Πηχιών και η ιδιαίτερη αγάπη μου για την πόλη – όσο περνάνε τα χρόνια και η ηλικία πιο πολύ δενόμαστε με τον τόπο μας και με την ιστορία του τόπου γιατί όσο είμαστε μικρά παιδιά λίγο αυτά τα παραβλέπουμε – ήταν το κίνητρο να μαζέψω αυτές τις φωτογραφίες που κατά πλειοψηφία μου τις έδωσε η Έλλη Πηχιών και με τη συνεργασία του κ. Σιδέρη Σμαρόπουλου να διοργανώσουμε αυτή την έκθεση για τους Καστοριανούς», δήλωσε η κ. Γκουτζινοπούλου η οποία εξηγούσε λεπτομερώς στους επισκέπτες κάθε φωτογραφία.

Στο τέλος της εκδήλωσης, παρατέθηκε δεξίωση.

Ε.Ψ. – Σ.Ι.

Δείτε όλο το φωτορεπορτάζ στο fonikastorias.gr 

 

 

Back to top button