Δυτική ΜακεδονίαΚαστοριά

Θερινές εκπτώσεις: Πτώση του τζίρου 11-20% στην Καστοριά

 

Σε κατάσταση «θερινής ραστώνης» βρέθηκε το εμπόριο την καλοκαιρινή, εκπτωτική περίοδο που ολοκληρώνεται σήμερα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της καθιερωμένης έρευνας του ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ για τις θερινές εκπτώσεις, προκύπτει πως  ο κύκλος εργασιών κατά τη διάρκεια των θερινών εκπτώσεων δεν ικανοποίησε τις επιχειρήσεις. Μάλιστα σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας ανά περιοχή, σε ό,τι αφορά τη Δυτική Μακεδονία, προκύπτει πτώση του τζίρου σε Καστοριά, Φλώρινα και Γρεβενά, της τάξεως του 11-20%, ενώ στα ίδια επίπεδα κυμάνθηκε η κίνηση στην Κοζάνη.  Δεν υπήρχαν στοιχεία για τις άλλες περιοχής της περιφέρειας.
Συνοπτικά και σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα της έρευνας, πανελλαδικά,  Οι επιδόσεις των εμπορικών επιχειρήσεων φαίνεται να διαφοροποιούνται ανάλογα τον τόπο εγκατάστασης και το μέγεθος της επιχείρησης. Πιο συγκεκριμένα, οι μικρές επιχειρήσεις με χαμηλό τζίρο καθώς και οι αυτoαπασχολούμενοι παρουσίασαν μείωση πωλήσεων σε σύγκριση με τον προηγούμενο έτος.
Περίπου μία στις δύο επιχειρήσεις, επέλεξε να διαμορφώσει το ποσοστό των εκπτώσεων μεταξύ 21% και 40%, ενώ μία στις πέντε επιχειρήσεις πραγματοποίησε εκπτώσεις από 41% – 50%. Ως καλύτερη αγοραστικά περίοδος, κρίνεται το πρώτο εικοσαήμερο τις εκπτωτικής περιόδου, δηλαδή από 9/7/2017 έως 31/7/2017. Οι καταναλωτές πλήρωσαν, κυρίως, με πιστωτικές κάρτες, ενώ το 47% των καταστηματαρχών που άνοιξαν Κυριακή δεν επηρέασε τον τζίρο τους.

 e-ptolemeos.gr

 

Back to top button