Καστοριάφωτορεπορτάζ

Η εορτή της Καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης της Παναγίας στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης (φωτογραφίες)

Το Μοναστήρι της Παναγίας Φανερωμένης, στην Αγία Κυριακή, ήταν και φέτος το επίκεντρο των εορτασμών στην Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς για την κατάθεση της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Ο πιστός λαός του Θεού έσπευσε να προσκυνήσει το χαριτόβρυτο τμήμα της Τιμίας Ζώνης το οποίο φυλάσσεται ως πολύτιμος θησαυρός στο Μοναστήρι και να καταθέσει την προσευχή του στην Παναγία.

Την Πέμπτη το απόγευμα, 30 Αυγούστου, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, ενώ συμμετείχαν πολλοί Κληρικοί της Μητροπόλεως καθώς και πλήθος πιστών. Στο τέλος της Ακολουθίας, πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας και του τεμαχίου της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου, καθώς και η αρτοκλασία στον αύλειο χώρο της Μονής. Στο λόγο που απεύθυνε ο Ποιμενάρχης προς τους πιστούς αναφέρθηκε στον μήνα Αύγουστο, ο οποίος κατεξοχήν είναι ο μήνας της Παναγίας και στους λόγους που η Εκκλησία τιμά εξαιρέτως την Παναγία, ως Μητέρα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

Την Παρασκευή το πρωί, 31 Αυγούστου, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Σεραφείμ. Ο Σεβασμιώτατος ανέλαβε τη διακονία του λόγου μιλώντας επίκαιρα για το πρόσωπο της Παναγίας. Κατέληξε δε ευχόμενος να καρποφορήσουμε στις αρετές και να αξιωθούμε να γίνουμε όλοι μας αυτή η επιθυμητή γη που θα φιλοξενήσει στην καρδιά μας τον αμνό του Θεού, τον Δεσπότη Χριστό, ενώ δεν παρέλειψε να ευχηθεί στην Γερόντισσα Ευφημία να ευαρεστεί πάντοτε την Παναγία, το Μοναστήρι της οποίας διακονεί εδώ και χρόνια.

imkastorias.gr

 

 

 

 

 

Back to top button