Καστοριά

Καστοριά: Πώς η Airbnb βάζει… τρικλοποδιά στους νέους φοιτητές (βίντεο)

Φωτιά στα ενοίκια βάζει η Airbnb, καθιστώντας δύσκολο εγχείρημα την αναζήτηση στέγης για τους νέους φοιτητές.

Τα ενοίκια σε πολλές περιοχές έχουν διπλασιαστεί αφού οι ιδιοκτήτες κερδίζουν πιο πολλά μισθώνοντας το ακίνητο με την ημέρα.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μιας επιπλωμένης γκαρσονιέρας στην Καλλιθέα, η τιμή της οποίας αγγίζει τα 380 ευρώ.

«Σπουδάζω φυσικοθεραπεία. Είναι πάρα πολλοί οι μήνες που ψάχνω σπίτι εδώ στην Αθήνα αλλά δυστυχώς δεν έχει βρεθεί κάτι» δηλώνει η Ειρήνη στο STAR.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι φοιτητές στα Χανιά αφού τα μισθώματα… ζαλίζουν. Αρκεί να αναφερθεί πως ένα επιπλωμένο δυάρι φτάνει τα 600 ευρώ.

Πολλοί γονείς παζαρεύουν ετήσια διαμονή για τα παιδιά τους σε ξενοδοχεία ενώ άλλοι ζητούν να δώσουν μπροστά κάποια ενοίκια μήπως πέσει η τιμή.

«Η φετινή χρονιά θα είναι δύσκολη χρονιά για τους φοιτητές όσον αφορά την Αθήνα, διότι πάρα πολλές περιοχές, που στο παρελθόν αποτελούσαν φοιτητικές γειτονιές, πλέον οι ιδιοκτήτες έχουν γράψει τα ακίνητα τους για βραχυχρόνια μίσθωση. Ταυτόχρονα θα δουν πολλές περιοχές όπου η αύξηση των μισθωμάτων θα είναι έως και 100%. Αντιθέτως, με τις περιοχές εκτός Αθηνών όπως είναι η Πάτρα η Τρίπολη και γενικά η επαρχεία θα δουν μειώσει των μισθωμάτων έως και 5%» τονίζει στο STAR ο μεσίτης Θέμης Μπάκας.

Οι τιμές των ενοικίων σε μεγάλες «φοιτητούπολεις»

Στην Πάτρα τα ενοίκια ξεκινούν από 120 ευρώ και φτάνουν τα 300.

Στην Κομοτηνή από 180 και φτάνουν τα 350 για ένα δυάρι.

Στα Γιάννενα τα ενοίκια ξεκινούν από 160 ευρώ και φτάνουν τα 400 και, τέλος,

στην Καστοριά από 150 έως 270 ευρώ.

star.gr

 

 

 

Back to top button