Ελλάδα

“Σφάχτηκαν” Κοτζιάς και Τσαβούσογλου – Επεισοδιακά τα εγκαίνια του ελληνικού προξενείου στη Σμύρνη (βίντεο)

Αιχμές Τσαβούσογλου για τους 8 τούρκους αξιωματικούς – «Οι προδότες και οι πραξικοπηματίες που στοχεύουν την Ελλάδα δεν μπορούν να βρίσκουν καταφύγιο στη χώρα μας», είπε – Το φαρμακερό σχόλιο του Νίκου Κοτζιά για υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών την ώρα των εγκαινίων

Το δικό της σόου έστησε πάλι η Τουρκία επιχειρώντας να προκαλέσει την Ελλάδα και μάλιστα στη Σμύρνη και στα εγκαίνια του ελληνικού προξενείου. Την ώρα των εγκαινίων παρουσία του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά και του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μια αποστροφή του υπουργού του Ερντογάν έβαλε φωτιά.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, μετέβη στη Σμύρνη, προκειμένου να παραστεί στην τελετή επανεγκατάστασης του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο ανακαινισμένο ιδιόκτητο κτήριο Καπετανάκη. Εκεί είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος επίσης παρέστη στην τελετή.

«Δεν θα δώσουμε ποτέ άδεια να είναι στα τουρκικά εδάφη άνθρωποι οι οποίοι χαρακτηρίζονται προδότες απο εσάς. Δεν θα αφήσουμε τους επίδοξους πραξικοπηματίες και τους τρομοκράτες να βρίσκουν καταφύγιο στη χώρα μας. Δεν θα το επιτρέψουμε», είπε ο Tσαβούσογλου απευθυνόμενος στο Νίκο Κοτζιά. Απαντώντας ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών είπε: «Δεν Ελλάδα δεν φιλοξενούμε τρομοκράτες».
Την ίδια ώρα γίνονταν υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από την προκυμαία της Σμύρνης. Μάλιστα, όταν ο Τούρκος ΥΠΕΞ ρωτήθηκε αν πρόκειται για κάποια προγραμματισμένη άσκηση, δεν έδωσε απάντηση. Τούρκοι αξιωματούχοι είπαν ότι ήταν πρόβες για αεροπορικό σόου. Όμως, από την ελληνική διπλωματική αποστολή σχολιάστηκε ότι είναι περίεργο που έγινε την ώρα των εγκαινίων.

Ο Τσαβούσογλου είπε ακόμα: «Υπάρχουν μέρες που διαφωνούμε με την Ελλάδα. Έχουμε και τις φουρτουνιασμένες μέρες μας».

newsit.gr

 

Back to top button