ΚαστοριάΠαλαιά ΚαστοριάΠρόσωπατελευταίες ειδήσεις

Καστοριά: Τα 80 της χρόνια γιορτάζει η γιαγιά Νίτσα – Η συγκλονιστική ιστορία της (φωτο)

Η γιαγιά Νίτσα η αγαπημένη στο Facebook, με τους 55.000 followers κλείνει τα 80 της χρόνια. Γεννημένη στις 7/9/38 στην Οινόη Καστοριάς από πόντιους-πρόσφυγες γονείς, είδε σε ηλικία 7 ετών, σε ένα βράδυ οι αντάρτες να σκοτώνουν τη μητέρα της και τη γιαγιά της. Ήταν ο εμφύλιος και έψαχναν για τον πατέρα της που ήταν ο γραμματέας του χωριού. Η μητέρα ήταν μόλις 27 ετών, η γιαγιά 47 ετών. Μετά από αυτό, ο πατέρας της δεν μπορούσε να φροντίσει τα τέσσερα παιδιά του και την έστειλε σε ορφανοτροφείο. Αργότερη έμεινε με τη θεία της στην Αθήνα και πήγε σε οικοκυρική σχολή στη Λέρο. Στην Αυστραλία μετανάστευσε το 1961 όπως χιλιάδες Έλληνες εκείνα τα χρόνια.

Εγκαταστάθηκε στη Μελβούρνη και εργάστηκε σε εργοστάσιο σοκολάτας. Παντρεύτηκε με προξενιό, όμως ατύχησε στον γάμο της. Ο άντρας της ήταν αλκοολικός, βίαιος και επιθετικός. Μια μέρα την χτύπησε άγρια και την εγκατέλειψε αφήνοντάς της μόνη με τέσσερα μικρά μου παιδιά 8, 6, 4 και 2 ετών. Σε όλη της ζωή αγωνίστηκε να μεγαλώσει και να δώσει καλή ανατροφή στα παιδιά της και τα κατάφερε περνώντας μέσα από πολλές κακουχίες, με βαθιά πίστη μου στον Θεό, στον εαυτό μου και  στα παιδιά της. Μεγάλοι της βοηθοί στις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής της, το χιούμορ και η αισιοδοξία με την οποία έβλεπε πάντα τη ζωή.

Σήμερα έχει τέσσερα παιδιά και επτά εγγόνια και τους λέει να είναι μαχητές στη ζωή, υπομονετικοί και να μην εγκαταλείπουν τον αγώνα τους.

Η γιαγιά Νίτσα από την Οινόη είναι διάσημη και αγαπητή. Στα ογδόντα της εξακολουθεί να τα λέει έξω από τα δόντια. Μπορείτε κι εσείς να την ακολουθήσετε στο Yiayia Nitsa

 

 

Back to top button