Ελλάδα

ΔΕΘ: Μέσα αποθέωση, έξω “πόλεμος”! Άγρια επεισόδια με ακροδεξιούς στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (βίντεο)

– Πεδίο μάχης έγινε το κέντρο της Θεσσαλονίκης, την ώρα των εγκαινίων της 83ης ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα – Ομάδες ακροδεξιών εισχώρησαν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία και επιτέθηκαν με ξύλα και πέτρες στις δυνάμεις της Αστυνομίας

Το ξύλο της… αρκούδας έπεσε στη Θεσσαλονίκη ακόμα και την ώρα της βραδινής ομιλίας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Βελλίδειο Ίδρυμα στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ!

Οι δρόμοι της πόλης θύμιζαν κάτι από Μέση Ανατολή λόγω των σφοδρών συμπλοκών ανάμεσα σε ομάδες ατόμων που αναμίχθηκαν με το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία και δυνάμεις της Αστυνομίας.

Οι ταραξίες προκάλεσαν ζημίες σε καταστήματα, πεζοδρόμια, σταθμευμένα αυτοκίνητα και έκαψαν κάδους απορριμμάτων, στην περιοχή ανάμεσα στο Λευκό Πύργο και το δημαρχιακό μέγαρο όπου αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν χημικά και χειροβομβίδες κρότου – λάμψης για να τους απωθήσουν. 

Στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Βασιλικού Θεάτρου, ομάδες ατόμων εκτόξευσαν πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών, που απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών για να τους απομακρύνουν. Από τα επεισόδια προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε καταστήματα, όπου σε κάποια από αυτά ομάδα ακροδεξιών επιτέθηκαν σε θαμώνες.

Μεμονωμένα άτομα, που αποσπάστηκαν από τις πορείες έσπασαν τζαμαρίες καταστημάτων, έγραψαν συνθήματα, έσπασαν αυτοκίνητα και δεν αποφεύχθηκαν κάποιοι τραυματισμοί.

Μία γυναίκα διακομίστηκε στο νοσοκομείο με τραύματα στο πόδι, ενώ φέρεται να υπάρχουν ακόμα δύο τραυματίες  – ο ένας τους αστυνομικός.

ΔΕΘ: Αστυνομοκρατία, συγκεντρώσεις, ΗΠΑ

Στο σχέδιο των μέτρων ασφαλείας και της τήρησης της τάξης συμμετέχουν περίπου 7.000 αστυνομικοί καθώς για πρώτη φορά τιμώμενη χώρα στη ΔΕΘ είναι οι ΗΠΑ.

Οι πρώτες συγκεντρώσεις και πορείες έγιναν το απόγευμα του Σαββάτου (08.09.2018) από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, άλλα εργατικά συνδικάτα και φορείς, διάφορες συλλογικότητες και έληξαν χωρίς παρατράγουδα…

Η κατάσταση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ομαλοποιήθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα. 

ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

newsit.gr

Back to top button