Καστοριά

Έρχονται οι Γερμανοί Τουριστικοί πράκτορες. “Οργανωμένη η παρουσία της Περιφέρειας στην έκθεση του Ντίσελντορφ.”

20-24  Σεπτεμβρίου έρχονται οι Γερμανοί τουριστικοί πράκτορες στην περιοχή μας (farm trip) με σκοπό την προβολή στην γερμανική αγορά της περιοχής μας .
Συγχαρητήριο μήνυμα για την παρουσία και την οργάνωση της αποστολής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην σημαντική κλαδική έκθεση-στόχο του Ντίσελντορφ απέστειλε η Προϊστάμενη του Γραφείου του ΕΟΤ στην Γερμανία κα Αρετή Πρίνου.

“Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα για την οργανωμένη παρουσία στο Düsseldorf. Το προγραμματισμένο Fam Trip θα είναι μόνο η αρχή που θα έχει και συνέχεια, γιατί όλοι στην ομάδα σας δουλεύετε μεθοδικά και με όρεξη. Eυχαριστούμε για την άψογη συνεργασία!’
Αρετή Πρίνου.

Ο Αντιπεριφερειαρχης Επιχειρηματικοτητας και Τουρισμού κ. Παναγιώτης Κώττας ο οποίος ήταν παρόν στο περίπτερο και σε όλες τις εκδηλώσεις  και  συζητήσεις που έλαβαν μέρος στην Έκθεση , απάντησε στο παραπάνω μήνυμα :

Ευχαριστούμε τα στελέχη του ΕΟΤ Γερμανίας, Βίκη Στρούμπου και Αρετή Πρίνου για τα κολακευτικά τους σχόλια, η γνώμη και τα καλά λόγια ανθρώπων που η τύχη του Ελληνικού τουριστικού προϊόντος βρίσκεται στα χέρια τους μας δίνουν ιδιαίτερη δύναμη για να συνεχίσουμε.
Τα ευχάριστα νέα άλλωστε, μετά από την μακρόχρονη (4 τελευταία χρόνια) και μεθοδευμένη δουλειά των στελεχών μας ήδη φέρνει τα πρώτα καλά αποτελέσματα. Τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν για το 1ο εξάμηνο του 2018, αύξηση των εσόδων από τον τουρισμό στη Δυτική Μακεδονία της τάξης του 71,5%, τα 2α καλύτερα απ’ όλες τις περιφέρειες της χώρας.
Έπεται και πιο δυναμική συνέχεια.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας συμμετείχε από τις 31 Αυγούστου ως τις 2 Σεπτεμβρίου 2018, στη Διεθνή Έκθεση Tour Natur στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας η οποία απευθύνεται σε ένα εξειδικευμένο κοινό που συνδυάζει τις διακοπές με την πεζοπορία και υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες.

Στην έκθεση παρουσιάστηκε η μεγάλη γκάμα εναλλακτικών τουριστικών δραστηριοτήτων που προσφέρει ο κάθε προορισμός της Δυτικής Μακεδονίας ξεχωριστά.

Τα υπέροχα τοπία της Δυτικής Μακεδονίας κέντρισαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών με τις μοναδικές εικόνες τους, τα περιπατητικά τους μονοπάτια και τις εξαιρετικές δυνατότητες που προσφέρουν για υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες σε όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με κάποιους από τους σημαντικότερους tour operators εναλλακτικού τουρισμού της γερμανικής αγοράς και προβλήθηκε η Δυτική Μακεδονία στους εκπροσώπους του τύπου και στις χιλιάδες των επισκεπτών της έκθεσης.

Στην αποστολή της Περιφέρειας συμμετείχε και ομάδα επιχειρηματιών του τουρισμού από τη Δυτική Μακεδονία οι οποίοι πραγματοποίησαν σειρά σημαντικών επαγγελματικών επαφών με Γερμανούς Tour Operators και εκπροσώπους του εξειδικευμένου τύπου.

Με την παρουσία της στο Düsseldorf αλλά και τις επόμενες δραστηριότητες που η Περιφέρεια προετοιμάζει, όπως η φιλοξενία Γερμανών επαγγελματιών του τουρισμού από 20 μέχρι 24 Σεπτεμβρίου στην περιοχή, σηματοδοτεί την πρόθεσή της να καταστήσει τη Δυτική Μακεδονία έναν σημαντικό προορισμό εναλλακτικών τουριστικών δραστηριοτήτων στοχεύοντας να κατακτήσει μερίδιο των ευρωπαϊκών αγορών εναλλακτικού τουρισμού.

Με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, των αεροδρομίων, της ΤτΕ κ.ά. , τα ποσοστά αύξησης σε επίπεδο αφίξεων αλλά και εσόδων είναι εντυπωσιακά και προμηνύουν νέο ρεκόρ αφίξεων και εισπράξεων για το 2018.

Το πιο σημαντικό ίσως ποιοτικό χαρακτηριστικό, ωστόσο, είναι ότι από αυτή την άνοδο φαίνεται ότι έχουν επωφεληθεί όλες οι περιοχές της χώρας, που σημαίνει ότι τόσο οι ξένοι όσο και οι Ελληνες -για διαφορετικούς λόγους ο καθένας- ανακαλύπτουν νέους προορισμούς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ για το πρώτο τρίμηνο, οι προορισμοί της δυτικής Ελλάδας κατέγραψαν αύξηση εισπράξεων 147,4%, της ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης 91%, της δυτικής Μακεδονίας 71,6%, της Ηπείρου 58,6%, της Θεσσαλίας 47% και του βόρειου Αιγαίου 41%. Ταυτόχρονα, ευδιάκριτη αύξηση εισπράξεων κατέγραψαν και οι πιο δημοφιλείς προορισμοί, όπως το νότιο Αιγαίο (17,2%), η Κρήτη (15%) και η Στερεά Ελλάδα (12,6%).

 

Back to top button