ΑγροτικάΓούναΕκδηλώσειςΚαστοριά

Περιοδεία της Ολυμπία Τελιγιορίδου στα περίπτερα της ΔΕΘ και ομιλία (φωτογραφίες)

Η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ολυμπία Τελιγιορίδου επισκέφθηκε πολλά περίπτερα της 83ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, όπως της ΔΕΔΑ, ΑΠΘ, ΕΛΤΑ και ΣΕΒΕ, το περίπτερο του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας» κ.ά.

Η κ. Τελιγιορίδου παραβρέθηκε επίσης την εκδήλωση στη ΔΕΘ με θέμα “Ελληνικό σήμα στην Ελιά και στο Ελαιόλαδο: η συμβολή του στην τυποποίηση και προώθηση των ποιοτικών ελληνικών προϊόντων”, συνδιοργανωτές ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.

Στη σύντομη ομιλία της τόνισε  ότι το ελληνικό ελαιόλαδο είναι “ξακουστό” στο εξωτερικό και υπογράμμισε την υποχρέωση, αλλά και θέληση, της ελληνικής πολιτείας να του “δώσουν την προστασία που του αξίζει”.

Αναφέρθηκε στο στόχο της ελληνικής κυβέρνησης για την ταυτοποίηση όλων των ελληνικών αγροτικών προϊόντων, προκειμένου να “αντιμετωπιστούν και οι παραβατικές διαδικασίες των ελληνοποιήσεων”, ενώ εξέφρασε εκ νέου την πεποίθησή της ότι η “αγροτική παραγωγή μπορεί να αποτελέσει το όχημα που θα βγάλει τη χώρα από την οικονομική κρίση”.

 

 

 

Back to top button