Καστοριά

“Πολιτικοί, αφήστε ήσυχη την Έκθεση” (γράφει ο Βασίλης Κωνσταντίνου)

Η Έκθεση Θεσσαλονίκης από γιορτή έγινε πολεμικό πεδίο. Οι δε αρχηγοί όπως η φωτογραφία δείχνουν τα φτερά τους. Φουσκώνουν και καμαρώνουν. Όπως και ο σημερινός πρωθυπουργός. Ενώ θα έπρεπε όλη η προσπάθεια και η προσοχή να είναι στραμμένη στους παραγωγούς, στις επιχειρήσεις. Μα δεν έχουμε ούτε ένα δράμι μυαλό;

Τι δουλειά έχει η έκθεση να γίνεται βουλή; Γιατί δεν πηγαίνουν οι πολιτικοί στις μεγάλες εκθέσεις του εξωτερικού να κάνουν ελαφρύνσεις; Αν πάνε, διακριτικά και με μεγάλη προσοχή να μην προκαλέσουν, πηγαίνουν σε καινοτόμες κατά βάση προσπάθειες. Γιατί δεν κατεβαίνουν οι συνδικαλιστές για να κάνουν την ετήσια εκδρομή τους, γιατί δεν βγαίνει ο κάθε ένας να προαναγγέλλει “πόλεμο” για να διεκδικήσει την επίλυση των προβλημάτων του; Εκεί στο εξωτερικό δεν έχουν θέματα;

Τελειώστε με αυτήν τη γελοιότητα. Σοβαρευτείτε επιτέλους. Σταματήστε τον κατήφορο της πατρίδας μας σε μια μεταοθωμανικοκαθυστερημενοδημοκρατία. Κάντε αυτό που κάνουν όλοι στον πολιτισμένο κόσμο. Δώστε βαρύτητα επιτέλους στην παραγωγή και στους δημιουργούς. Στους ανθρώπους του μόχθου και της εργασίας. Τα περίπτερα με τους κρατικούς φορείς δεν είναι η ουσία της Έκθεσης. Μπορούν να εκθέσουν τα επιτεύγματά τους αλλιώς. Η Έκθεση είναι υπόθεση των επιχειρηματιών των επιχειρήσεων και των εργαζομένων σε αυτές , των νέων παραγωγών.Όχι πολιτική πασαρέλα. Όχι σκοπιμότητες.

Το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης που έγινε ανέκδοτο είναι πολύ κακή φήμη. Πρέπει να σταματήσει πάραυτα οποιαδήποτε συσχέτιση αυτής της πόλης με πολιτικές σκοπιμότητες. Δεν έχει περιθώριο να ανεχθεί άλλο αυτήν την κατάσταση.Μην την πετροβολάτε άλλο. Είναι η Θεσσαλονίκη μας η πρωτεύουσα της Μακεδονίας μας. Με Ιστορία. Δεν είναι η Κάτω Ραχούλα της περιφέρειά σας!

ΥΓ: Διάβασα ότι αυτή είναι πρόταση Μπουτάρη. Σωστός. Εγώ στην θέση του δεν θα πήγαινα σε καμία υποδοχή αρχηγού μέχρι να πάψει αυτό το ρεζίλι.

 

 

One Comment

  1. Όταν γίνεις δήμαρχος Θεσσαλονίκης εσύ και πρωθυπουργός της Ελλάδας ο Μητσοτάκης, τότε κατά τα λεγόμενά σου, σίγουρα θα αποφύγεις αυτό το ρεζίλι.

Back to top button