Αθώος ο Αγάπιος Σημαιοφορίδης για την υπόθεση του δομημένου ομολόγου

 

12 χρόνια μετά και ύστερα από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων έριξε αυλαία στην υπόθεση του δομημένου ομολόγου ύψους 280.000.000 ευρώ που είχαν αγοράσει τρία ταμεία.

θώοι κρίθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι για το δομημένο ομόλογο των 280 εκατομμυρίων ευρώ που εκδόθηκε το 2006, ενώ το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, καταδίκασε τους εκπροσώπους της χρηματιστηριακής εταιρείας ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ για έκδοση εικονικών τιμολογίων και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Μετά από ακροαματική διαδικασία 16 μηνών, οι δικαστές ανακοίνωσαν την ετυμηγορία τους στους 13 κατηγορουμένους βάσει της οποίας, κηρύχθηκαν αθώοι από τις κακουργηματικές κατηγορίες της απάτης, της απιστίας και της εγκληματικής οργάνωσης οι τότε πρόεδροι των ασφαλιστικών ταμείων ΤΕΑΔΥ, ΤΕΑΠΟΚΑ, ΤΕΑΥΦΕ και οι υπεύθυνοι των εταιρειών JP Morgan, ΝΑΜ και ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ. Οι δύο τελευταίες εταιρείες κατά το κατηγορητήριο, ήταν οι ενδιάμεσοι στην πώληση του δομημένου ομολόγου.

Ειδικότερα αθώοι από κάθε κατηγορία κρίθηκαν ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΑΔΥ Αγάπιος Σημαιοφορίδης, η διευθύντρια του ταμείου Παναγιώτα Καραδήμα, οι πρώην υπεύθυνοι του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Φαρμακευτικών Εργασιών (ΤΕΑΥΦΕ) Παναγιώτης Δεμέστιχας και Γερ. Κονιδάρης, ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΑΠΟΚΑ Κωνσταντίνος Χρηστίδης, ο υπεύθυνος της ΝΑΜ Γιώργος Παπαμαρκάκης, τα στελέχη της JP Morgan Χ. Αδαμόπουλος και Αβραάμ Σαββίδης, το στέλεχος της Hyppovereinsbank Ν. Μπούγος.

Πρωτόδικα οι 13 είχαν καταδικαστεί σε ποινές κάθειρξης από 15 έως 25 χρόνια ενώ τους είχαν επιβληθεί και χρηματικές ποινές, με μεγαλύτερη αυτή των 11,5 εκατομμυρίων ευρώ σε εκπρόσωπο εταιρείας.

Αντίθετα, το δικαστήριο έκρινε ενόχους τους εκπρόσωπους της ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ Γιώργο Αποστολίδη, και Θεόδωρο Πρινιωτάκη.

Τον πρώτο για έκδοση εικονικών τιμολογίων και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, σε βαθμό κακουργήματος. Καταδικάστηκε σε κάθειρξη 8 ετών, χωρίς αναστολή και θα οδηγηθεί στη φυλακή.

Τον δεύτερο για έκδοση εικονικών τιμολογίων και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, σε βαθμό πλημμελήματος. Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών, εξαγοράσιμη προς 8 ευρώ η μέρα.

 tvxs.gr 

 

 

1 σχόλιο

  1. …αντε να του βαλουμε και ενα φωτοστεφανο ….και τον κανουμε και προεδρο ….αξιος !!!!

shares