Κουπόνι 110€ για εξοπλισμό δορυφορικής τηλεόρασης σε νοικοκυριά, σε 41 χωριά της Καστοριάς

Ψηφίστηκε  χθες στη Βουλή το νομοσχέδιο του Νίκου Παππά και του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης με τίτλο «Πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων των περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας».

Έτσι, πλέον, 411.000 πολίτες, δηλαδή 164.000 νοικοκυριά, σε 3.500 οικισμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα, θα έχουν τρόπο να δουν, ξανά, τηλεόραση! Οι συγκεκριμένοι κάτοικοι θα προμηθευτούν ένα κουπόνι των 110 ευρώ, που θα εξαργυρώνουν στον πάροχο της επιλογής τους (Cosmote TV ή Nova δηλαδή) ώστε να αποκτήσουν τον απαραίτητο εξοπλισμό (αποκωδικοποιητή, δορυφορικό πιάτο κτλ) και να παρακολουθούν πλέον όλα τα ελεύθερα κανάλια μέσα από τις συνδρομητικές πλατφόρμες.

Δείτε ποιες περιοχές της Π..Ε Καστοριάς το δικαιούνται :

 

Ο Νίκος Παππάς δήλωσε: «Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη. Κάθε πολίτης έχει δικαίωμα στην Πληροφόρηση και τη Ψυχαγωγία. Έχει δικαίωμα πρόσβασης τόσο στις ώριμες όσο και στις νέες τεχνολογίες. Αυτό το δικαίωμα το διασφαλίσαμε. Για εμάς δεν περισσεύει κανείς».

ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Στην παραπάνω λίστα έχει προστεθεί και η Κορομηλιά

 

 

 

1 σχόλιο

  1. Και η πόλη της Καστοριάς έχει πολλά “τυφλά” σημεία στην τηλεοπτική κάλυψη (π.χ. η “σκιά” κάτω από τον Άγιο Αθανάσιο). Κάποια βελτίωση, κάποια “πράξη” κύριε Υπουργέ ;;;