ΑθλητικάΚαστοριά

Παγκόσμιο: Δεν αγωνίστηκε ο Χρήστος Στεργιάκας λόγω καταιγίδας

 

Η κούρσα που θα απελευθερώσει από το άγχος τα κορίτσια του διπλού σκιφ των γυναικών στην κοινή τους επιστροφή σε δράση μετά από δυο χρόνια ήρθε. Οι Κατερίνα Νικολαΐδου και Σοφία Ασουμάνακη πήραν την 3ηθέση και κυρίως την πρόκριση στον ημιτελικό του διπλού σκιφ στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας και πλέον απέχουν μια κούρσα από τον μεγάλο τελικό της κορυφαίας διοργάνωσης της χρονιάς.

Οι 4εςΟλυμπιονίκες του Ρίο αγωνιζόμενες στον επαναληπτικό τερμάτισαν σε 7:00.88 παίρνοντας την 3ηθέση και άγγιξαν τη 2ηπου τελικά κρίθηκε στο φώτο φινις με το πλήρωμα της Γαλλίας να την κερδίζει για λίγα χιλιοστά σε χρόνο 7:00.75. Την πρώτη θέση κατάλαβε με μικρή διαφορά και χρόνο 6:58.82 το πλήρωμα της Κίνας . Πλέον τα δυο κορίτσια θα έχουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν για δυο εικοσιτετράωρα και συγκεντρωθούν στον ημιτελικό που έχει προγραμματιστεί για το πρωί της Παρασκευής.

Το παρών στο τελικό της δικώπου άνευ ελ βαρών ανδρών θα δώσουν οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Γιάννης Μαρόκος. Το ελληνικό πλήρωμα πήρε τη 2ηθέση στο προκριματικό με 6:48.52 μπροστά από τις ΗΠΑ που πήραν τη 3ηθέση με 7:36.28 και πίσω από τη βάρκα της Ιταλίας που έπεσε στον τερματισμό σε 6:43.84

Το διπλό σκιφ ελ βαρών των ανδρών με τους Πέτρο Γκαϊδατζή-Νίνο Νικολαϊδη πήρε την 6ηθέση στον προημιτελικό με 7:31.47 και θα αγωνιστεί στον ημιτελικό για τους τελικούς Γ & Δ.

Άτυχο στάθηκε το διπλό σκιφ των ανδρών . Οι Στέφανος Ντούσκος και Χρήστος Στεργιάκας  δεν αγωνίστηκαν αφού το αγωνιστικό πρόγραμμα διακόπηκε περίπου στις 3 το μεσημέρι λόγω καταιγίδας και όλα τα αγωνίσματα που είχαν προγραμματιστεί από εκείνη την ώρα και μετά θα διεξαχθούν το πρωί της Πέμπτης.

kopilasia.gr

 

Back to top button