Δυτική ΜακεδονίαΚαστοριά

Παναγιώτης Κώττας: Η Δυτική Μακεδονία ως σκηνικό κινηματογραφικών ταινιών (βίντεο)

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας προ διμήνου φιλοξένησε κινηματογραφικό συνεργείο για να καταγράψει σημεία ενδιαφέροντος της Περιφέρειας μας, έτσι ώστε να εμπλουτίσει το site του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής με σκοπό να προσελκύσει κινηματογραφικές παραγωγές.

Ο Αντιπεριφερειάρχης  Επιχειρηματικότητας και Τουρισμού Δ. Μακεδονίας κ. Παναγιώτη Κώττα δήλωσε για αυτήν την προοπτική: “Τα ιδιαίτερα κίνητρα, με φοροαπαλλαγές, αλλά και επιδοτήσεις που πρόσφατα νομοθετήθηκαν για να προσελκύσουν τις συγκεκριμένες παραγωγές, καθώς επίσης και το film office που πρόκειται να λειτουργήσει στην Περιφέρεια μας με έδρα την Κοζάνη, δίνουν μεγάλη ώθηση έτσι ώστε η περιοχή μας να καταστεί ιδιαίτερα ελκυστική.
Τα οφέλη παρά πολλά, από επιχειρηματικά κέρδη ξενοδοχείων, καταστημάτων εστίασης, δημιουργίας θέσεων εργασίας, έως και την πολυπόθητη τουριστική προβολή.”

Στο βίντεο ρεπορτάζ της Δέσποινας Αμαραντίδου στην ΕΡΤ3 για το γύρισμα ταινίας στα λιγνιτωρυχεία στην Κοζάνη και την Φλώρινα και δηλώσεις μεταξύ άλλων και του κ. Κώττα.

Συνεργείο στη Δυτική Μακεδονία για την προσέλκυση κινηματογραφικών παραγωγών (φωτογραφίες)

 

 

 

 

Back to top button