ΓούναΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

Αναστέλλει τη λειτουργία της η ΕΔΗΚΑ – Η επίσημη ανακοίνωση

Το τελευταίο χρονικό διάστημα τριών και πλέον χρόνων ο κλάδος της γουνοποιίας ταλανίζεται από μια πρωτόγνωρη οικονομική κρίση που πλήττει καθημερινά όλους τους επαγγελματίες του χώρουΤα σημάδια της τεράστιας οικονομικής κρίσης που βιώνει ο κλάδος είναι ορατά καθημερινά. Η πτώση τζίρου επί των πωλήσεων αλλά και επί της παραγωγής είναι τρομακτική και σύμφωνα με τοποθετήσεις των αρμοδίων φορέων, ξεπερνάει το 90 % σε σχέση με το 2014. Είναι λογικό λοιπόν αυτή η μεγάλη οικονομική κρίση να μην αφήσει ανεπηρέαστη και την εταιρεία της ΕΔΗΚΑ ΑΕ. Η Διοίκηση για μεγάλο χρονικό διάστημα προσπάθησε και προσπαθεί να κρατήσει όρθια την εταιρεία και πασχίζει συνεχώς να προασπίσει τα συμφέροντα της. Μέσα όμως σε αυτό το οικονομικό περιβάλλον και σε αυτόν τον κυκεώνα προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος της Γούνας στης περιοχή, τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα.
Είναι γνωστό της πάσης ότι το ΤΕΙ  Δυτικής Μακεδονίας εδώ και αρκετά χρόνια οφείλει στην εταιρεία ένα τεράστιο ποσό και διόλου ευκαταφρόνητο. Η εταιρεία έχει στα χέρια της τελεσίδικες αποφάσεις του Αρείου Πάγου για τα οφειλόμενα αυτά και το ποσό στην παρούσα χρονική στιγμή ξεπερνάει το 1.200.000 €. Η εταιρεία προκειμένου να μην προκαλέσει ανωμαλία στην κοινωνία της Καστοριάς δεν προχώρησε ποτέ σε αναγκαστικά μέτρα που θα πλήξουν  το ΤΕΙ  Δυτικής Μακεδονίας και προσπάθησε επανειλημμένως να έλθει σε συμφωνία με την Διοίκηση του προαναφερθέντος Ιδρύματος προκειμένου να λυθεί το ζήτημα. Όμως η άλλη μεριά ποτέ δεν ανταποκρίθηκε και προκαλούσε συνεχώς εμπόδια στην όποια λύση προτείνονταν και προσπαθούσε να ευδοκιμήσει.
Οι καταστάσεις όμως, η τεράστια οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει ο κλάδος με την μεγάλη πτώση του τζίρου επί των πωλήσεων (αγγίζει το 95 % σε σχέση με το 2014), έφεραν την εταιρεία σε τέτοιο σημείο όπου η τακτοποίηση των οικονομικών οφειλών του  ΤΕΙ  Δυτικής Μακεδονίας προς την εταιρεία είναι μονόδρομος . Επειδή δεν υπάρχει άλλο μετρό πίεσης , έχοντας εξαντλήσει τις όποιες προσπάθειες συνεννόησης με την Διοίκηση του ΤΕΙ  Δυτικής Μακεδονίας προκειμένου να λυθεί το τεράστιο οικονομικό ζήτημα το οποίο υπάρχει, η Διοίκηση αποφασίζει την αναστολή λειτουργίας και παροχής υπηρεσιών προς τους πελάτες αλλά και τους εκθέτες της εταιρείας, έως ότου το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας τακτοποιήσει τις οικονομικές οφειλές που έχει απέναντι στην εταιρεία. Κάνει γνωστό προκειμένου να διασφαλιστούν οι εκκρεμότητες που υπάρχουν , ότι η Διοίκηση αποφάσισε να εκχωρήσει τις τελεσίδικες αποφάσεις προκειμένου να είναι εξασφαλισμένα τα χρήματα τα οποία οφείλει .Έλαβε λοιπόν απόφαση να εκχωρήσει τελεσίδικη απόφαση προς το προσωπικό για να είναι διασφαλισμένα και εγγυημένα τα οφειλόμενα τα οποία υπάρχουν, όπως επίσης έχει λάβει απόφαση να εκχωρήσει τελεσίδικη απόφαση στην εφορία αλλά και στον ΕΦΚΑ Μισθωτών προκειμένου να μην υπάρχουν οικονομικές εκκρεμότητες της εταιρείας .
Αναμένουμε λοιπόν άμεση ενεργοποίηση των αρμοδίων και εμπλεκομένων (Ηγεσία Υπουργείου Παιδείας, κα Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτή Καστοριάς κα Ολυμπίας Τελιγιορίδου , κα Βουλευτού Νομού Καστοριάς Μαρίας Αντωνίου, Πρόεδρο ΤΕΙ  Δυτικής Μακεδονίας αλλά  και υπολοίπων ) προκειμένου να δοθεί λύση στο τεράστιο οικονομικό ζήτημα .Τους καλούμε να μην αφήσουν την εταιρεία στο έρμαιο και στην τύχη της γιατί αν δεν γίνουν ενέργειες εκ μέρους τους , θα έχουν την αποκλειστική ευθύνη για το κλείσιμο της εταιρείας .

Εκ μέρους της Διοίκησης της Εταιρείας

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ

  • Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Κώστας Γαβρόγλου
  • Πρόεδρο του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας κ. Νικόλαο Ασημόπουλο
  • Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου
  • Βουλευτή Νομού Καστοριάς, κ. Μαρία Αντωνίου
  • Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας , κ. Θεόδωρο Καρυπίδη
  • Δήμαρχο Καστοριάς , κ. Ανέστη Αγγελή

 

 

 

Back to top button