Κόσμος

Αυτά είναι τα νέα iPhone – Δείτε τις τιμές τους (βίντεο)

H Apple παρουσίασε στις ΗΠΑ τρία νέα μοντέλα iPhone, που έχουν μεγαλύτερο μέγεθος -αλλά και υψηλότερη τιμή- από τα προηγούμενα. Επίσης παρουσίασε ένα νέο «έξυπνο» ρολόι με δυνατότητες… καρδιολόγου.

Το μοντέλο XS Max, το μεγαλύτερο iPhone μέχρι σήμερα, έχει οθόνη 6,5 ιντσών(με τιμή από 1.099 δολάρια), το νέο iPhone XS έχει οθόνη 5,8 ιντσών (από 999 δολάρια), ενώ το φθηνότερο από τα τρία, το XR, έχει οθόνη 6,1 ιντσών (από 749 δολάρια). Η οθόνη των 6,5 ιντσών (16,5 εκατοστών) του XS Max με τεχνολογία OLED είναι κατά 26% μεγαλύτερη από την μεγαλύτερη έως τώρα οθόνη iPhone. Πρόκειται επίσης για το ακριβότερο μοντέλο της Apple μέχρι σήμερα.

Για όλα τα μοντέλα οι παραγγελίες θα αρχίσουν στις 19 Οκτωβρίου και οι πωλήσεις την επόμενη εβδομάδα. Και τα τρία νέα μοντέλα διαθέτουν τον ισχυρότερο επεξεργαστή A12 Bionic, που μπορεί να «σηκώσει» πιο εξελιγμένα βιντεοπαιγνίδια, προγράμματα επαυξημένης πραγματικότητας και άλλες «βαριές» εφαρμογές. Επίσης η μπαταρία του νέου XS θα διαρκεί περίπου μισή ώρα παραπάνω έναντι του μοντέλου Χ. Τα μοντέλα XS και XS Max έχουν από δύο κάμερες των 12 megapixel, ενώ το XR μόνο μία οπίσθια.

Το νέο smartwatch Apple Watch Series 4 έχει μεγαλύτερες δυνατότητες σύνδεσης στο διαδίκτυο, μεγαλύτερη οθόνη, ισχυρότερο επεξεργαστή και ευρύτερη γκάμα χαρακτηριστικών που επιτρέπουν την παρακολούθηση της σωματικής κατάστασης και υγείας του χρήστη.

Μεταξύ άλλων διαθέτει ένα αισθητήρα ηλεκτροκαρδιογραφήματος, που καταγράφει την κίνηση της καρδιάς και τις διαταραχές της, οι οποίες αποτελούν πιθανά σημάδια καρδιακής ανεπάρκειας. Επίσης, το ρολόι περιλαμβάνει όργανα που ανιχνεύουν την πτώση του χρήστη και, αν αυτός μείνει ακίνητος για πάνω από ένα λεπτό, η συσκευή αυτόματα κάνει κλήση εκτάκτου ανάγκης.

Οι παραγγελίες των ρολογιών -που έχουν εγκριθεί από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ- θα ξεκινήσουν στις 14 Σεπτεμβρίου με τιμή από 499 δολάρια.

Οι επενδυτές δεν φαίνεται πάντως να εντυπωσιάσθηκαν πολύ από τις ανακοινώσεις που κρίθηκαν αναμενόμενες και οι μετοχές της Apple κινήθηκαν ελαφρώς πτωτικά στο αμερικανικό χρηματιστήριο. Όμως είχε προηγηθεί φέτος μια θεαματική άνοδος της μετοχής της πάνω από 30%, γεγονός που είχε κάνει την Apple την πρώτη εισηγμένη αμερικανική εταιρεία, η χρηματιστηριακή αξία της οποίας ξεπέρασε το ένα τρισεκατομμύριο δολάρια.

ΑΠΕ

Back to top button