Κόσμος

Δριμύ κατηγορώ Ερντογάν προς τις ΗΠΑ

Ο Tούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως η Τουρκία δέχθηκε μια «απεχθή οικονομική επίθεση» έπειτα από δηλώσεις που έγιναν από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σε ομιλία του στην Άγκυρα προς αξιωματούχους του κόμματός του, του AKP, ο Ερντογάν δήλωσε όπως αναφέρει το Reuters: «Αντιμετωπίσαμε μια απεχθή επίθεση με στόχο την τουρκική οικονομία αφού χρησιμοποιήθηκε ως δικαιολογία μια σειρά αρνητικών δηλώσεων από τις ΗΠΑ για τη χώρα μας».

Ο Ερντογάν δήλωσε επίσης πως η Τουρκία θα δει το αποτέλεσμα της ανεξαρτησίας της κεντρικής τράπεζας μετά τη χθεσινή σημαντική αύξηση των επιτοκίων της. Χθες Πέμπτη η κεντρική τράπεζα αύξησε το βασικό επιτόκιό της κατά 6,25 ποσοστιαίες μονάδες.

Ο Tούρκος Πρόεδρος δήλωσε ακόμη πως υπουργεία της κυβέρνησής του επανεξετάζουν επενδυτικά σχέδια και δεν θα εξετάσουν την πραγματοποίηση περαιτέρω νέων επενδύσεων, αν και οι επενδύσεις που έχουν υλοποιηθεί σε ποσοστό 70% έως 80% θα ολοκληρωθούν.

Ο Tούρκος πρόεδρος δήλωσε επίσης πως η υπομονή του με τα επιτόκια έχει όρια. Κάλεσε τους Τούρκους να μετατρέψουν όλες τις οικονομίες τους σε τουρκικές λίρες και δήλωσε πως ο ιδιωτικός τομέας δεν πρέπει να εγκαταλείψει την παραγωγή και τις επενδύσεις.

ΑΠΕ

Back to top button