ΑθλητικάΚαστοριάΠρόσωπατελευταίες ειδήσεις

Καστοριά: Ένας Οδυσσέας σωστός …Ηρακλής (φωτο – βίντεο)

Στην Καστοριά ένα γυμναστήριο ξεχωρίζει. Έχει αναλάβει την εκγύμναση του Οδυσσέα (παιδιού με σύνδρομο Down) και θέλει όσο τίποτα να κάνει τα όνειρα του πραγματικότητα.
Ο Οδυσσέας είναι ένας 14χρονος νέος και στο μόνο που διαφέρει από τους συνομηλίκους του, είναι ότι έχει ένα παραπάνω χρωμόσωμα.
Του αρέσει να τον αποκαλούν Boyka και είναι φανατικός οπαδός του Ολυμπιακού. Είναι δεινός τερματοφύλακας και κάποιες μέρες του αρέσει να γρατζουνάει την κιθάρα του και να τραγουδάει τραγούδια του Οικονομόπουλου
Ο Οδυσσέας γεννήθηκε με σύνδρομο Down, αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να ασχοληθεί με την γυμναστική και συγκεκριμένα με το  CrossFit.

Μέσα σε 2 χρόνια παρουσίας του στον χώρο του fitness έχει εξελιχθεί ως αθλητής καθώς επίσης με την υποστήριξη του πατέρα του έχει καταφέρει να βελτιώσει και την διατροφή του.
Ο Οδυσσέας είναι ένας νέος που έχει όνειρα και  προσδοκίες από τον εαυτό του ενώ δουλεύει μέρα με την μέρα για να φτάσει τον εαυτό του στην καλύτερή του εκδοχή.
Μια χαρακτηριστική του φράση πριν ξεκινήσει την προπόνηση είναι η εξής «Έχω βάλει στόχο να γίνω ο πιο γυμνασμένος» και αυτή αποτελεί το καθημερινό του κίνητρο για μια σκληρή προπόνηση.
Ο Οδυσσέας είναι ιδιαίτερα κοινωνικός, ετοιμόλογος και με πολύ χιούμορ. Η προπόνηση για αυτόν αποτελεί μέσο διασκέδασης αλλά και κοινωνικής συναναστροφής. Αυτό το αγόρι διδάσκει καθημερινά τι θα πει πείσμα, θέληση, στόχος, κίνητρο και πάνω από όλα πάθος για ζωή.

Την εκγύμναση του Οδυσσέα έχει αναλάβει προσωπικά ο γυμναστής και ιδιοκτήτης του Underground Box στην Καστοριά Βαγγέλης Τσουρτσουλας και του αξίζουν συγχαρητήρια!

Fitness Motivation Hellas

fmh.gr

 

One Comment

  1. Στον συνονόματό μου αγαπητό Οδυσσέα τα θερμά μου συγχαρητήρια. Εύχομαι όλα του τα όνειρα και οι σκοποί του να γίνουν πραγματικότητα. Φαίνεται ότι είναι δυνατό παιδί στο σώμα και στο μυαλό.

Back to top button