ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Εκδήλωση διοργανώνουν οι Καστοριανοί της Νέας Υόρκης για την ενίσχυση των θυμάτων των πυρκαγιών της Αττικής (ρεπορτάζ)

Δεν πρόλαβαν να γυρίσουν από τις διακοπές, τα μέλη του Συλλόγου Καστοριέων «Ομόνοια» και αμέσως ξεκίνησαν τις προετοιμασίες για μια εκδήλωση που στόχο έχει την οικονομική ενίσχυση των θυμάτων των Πυρκαγιών στην Αττική, του περασμένου Ιουλίου. 

Συγκεκριμένα τα έσοδα θα διατεθούν στο Λύρειο Ίδρυμα για τα παιδιά. Όπως είναι γνωστό, οι εγκαταστάσεις του Ιδρύματος υπέστησαν σοβαρές ζημιές από την πυρκαγιά, τον περασμένο Ιούλιο.

Όπως εξήγησε, ανακοινώνοντας την πρωτοβουλία αυτή του Συλλόγου, ο πρόεδρος κ. Δήμος Σιώκης, το τραγικό γεγονός μας άγγιξε, έστω και αν δεν είμασταν αυτόπτες μάρτυρες. Ήταν μια δύσκολη στιγμή για όλους, αλλά περισσότερο για τις οικογένειες που είχαν θύματα. Την θαλπωρή της οικογένειας ένοιωθαν και όσα παιδιά φιλοξενούνταν στο ίδρυμα και ελπίζουμε ότι η συμβολή μας όσο μικρή κι αν είναι θα βοηθήσει στην ανακούφιση και την επούλωση των πληγών από τις Πυρκαγιές. Ο τσέρμαν της βραδιάς κ. Πάνος Πολιτίδης εξέφρασε την επιθυμία να ανταποκριθούν τα μέλη και οι φίλοι τους στο κάλεσμα και όπως είπε, ο ίδιος θα φροντίσει να περάσουν όλοι μια όμορφη βραδιά. Ο σκοπός είναι ιερός, τόνισε.

Η εκδήλωση θα έχει την μορφή μια απλής βραδιάς σε ταβέρνα, σε οικογενειακή ατμόσφαιρα και θα πραγματοποιηθεί στη αίθουσα του Συλλόγου στο Whitestone το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου, στις 6:30 μ.μ. Ελάχιστη εισφορά είναι τα 50 δολάρια. Θα προσφερθεί ζωντανή μουσική, φαγητό και κρασί. Ας σημειωθεί ότι όλες οι εισφορές είναι και θεωρούνται ως tax exempt.

Οι δωρεές μπορούν να αποσταλούν και απευθείας στο Λύρειο ίδρυμα, αλλά και μέσω του Συλλόγου και μέσω του ηλεκτρονικού λογαριασμού E-Banking της Investors Bank (150-07 14th Avenue, Whitestone, NY 1357), the Society of Kastorians Omonoia “the Lyreion Orphanage Fund”. Routing Number 221272031 Account#10011008217.

Όσοι επιθυμούν να κάνουν κρατήσεις εκ των προτέρων μπορούν να κάνουν κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο: 718-747-3246

Μπορούν επίσης να συμβουλευθούν για λεπτομέρειες, την ιστοσελίδα του συλλόγου www.kastoria.us ή να στείλουν ηλεκτρονικά την κράτησή τους στην διεύθυνση: [email protected].

Δωρεές μπορούν να αποσταλούν και με επιταγή στην διεύθυνση: Τhe Society of Kastorians Omonoia. “The Lyreion Orphanage Fund”. The Kastorian Cultural Center. 150-28 14th Avenue, Whitestone, NY 11357.

 anamniseis.net 

 

 

Back to top button